Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A jucat alături de Dobrin şi de Hagi şi a răspuns la întrebarea cine a fost ”Regele” fotbalului românesc. EXCLUSIV

A jucat alături de Dobrin şi de Hagi şi a răspuns la întrebarea cine a fost ”Regele” fotbalului românesc. EXCLUSIV

Special

Comentarii

Bun prieten cu Nicolae Dobrin, Rodion Cămătaru a vorbit despre discuţiile care au fost lansate de Dănuţ Lupu despre cel mai mare fotbalist român.

Recent, Dănuţ Lupu a reaprins discuţia despre cine a fost cel mai mare fotbalist român din toate timpurile. Fostul mijlocaş al lui Dinamo a spus că, pentru el, Nicolae Dobrin a fost mai mare decât Gică Hagi.

Rodion Cămătaru, fosta ”Gheată de Aur” a Europei, a apucat să joace alături de Nicolae Dobrin şi a vorbit despre dezbaterea lansată de Dănuţ Lupu.

Rodion Cămătaru, despre disputa Dobrin - Hagi: ”Este greu de precizat cine a fost mai mare”

Cu 11 ani mai mic decât Nicolae Dobrin, Rodion Cămătaru l-a cunoscut la doar 14 ani pe legendarul fotbalist român. De atunci, a intrat în cercul de prieteni al ”Prinţului din Trivale”.

Mai mult, la naţionala olimpică, Nicolae Dobrin şi Rodion Cămătaru au fost colegi de cameră. Relaţia dintre ei era foarte strânsă şi Cămătaru a povestit emoţionat că are multe amintiri despre Nicolae Dobrin.

Rodion Cămătaru, care a fost printre cei mai mari fotbalişti români, spune însă că este dificil de spus cine a fost ”regele fotbalului românesc”. Pentru că fiecare a avut contribuţia sa în istoria fotbalului românesc.

”Pe 'nea Gicu îl ştiam de când era copil, l-am cunoscut prin Marcel Pigulea. El a fost şi naşul de cununie al lui Marcel, eu am fost la nunta aia. Era un om de milioane.

Îmi aduc aminte că fusesem selecţionat în echipa olimpică a României, cu antrenor Florin Halagian. Din echipă făcea parte şi Gicu Dobrin.

Atunci, m-a luat cu el în cameră, sigur, mă ştia dinainte. Vă spun un lucru pe care oamenii de fotbal îl ştiu, dar cred că e bine să-l amintesc: cât am jucat în România tot timpul aveam jambierele lăsate. Moda am luat-o de la Gicu Dobrin, el juca cu jambierele lăsate.

După ce am plecat în Belgia, lucrurile s-au schimbat, a trebuit să respect regulamentul.

Dobrin nu era doar un fotbalist uriaş, ci şi un om deosebit, de o modestie rar întâlnită. A face acum o comparaţie sau a spune cine e cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, Hagi sau Dobrin, e greu de precizat.

Să nu-l uităm pe Ilie Balaci, iarăşi, cu care am jucat atâţia ani, un fotbalist senzaţional. Cred eu că diferenţa aici nu o face neapărat talentul, ci palmaresul.

Hagi a jucat la Campionate Europene, Mondiale, echipe de top ale Europei, a câştigat trofee importante... Din acest punct de vedere, palmaresul este de partea lui”, a spus Rodion Cămătaru pentru Orange Sport.

Cămătaru: ”Nu contează cine a fost ”Rege”, ci trebuie să ne bucurăm că i-am avut”

Înainte să ajungă la Unversitatea Craiova, Rodion Cămătaru spune că a fost foarte aproape de FC Argeş, unde era dorit de bunul său prieten - Nicolae Dobrin.

Până la urmă, traseul lui Cămătaru a fost cu totul diferit: a semnat cu Craiova, în 1986 a ajuns la Dinamo - unde în 1987 a câştigat Gheata de Aur a Europei, în 1989 s-a transferat la Charleroi şi apoi la Heerenven.

Acum, Cămătaru spune că suporterii români n-ar trebui să facă topuri despre cei mai mari jucători români, ci să se bucure că România a avut asemenea talente în fotbal:

”Dar pentru că am amintit de Gicu Dobrin, îmi aduc aminte un episod în care şi-a dorit foarte mult ca eu să vin la FC Argeş. Am fost la un pas să ajung la Piteşti, dar aşa a fost conjunctura.

Sunt din Strehaia şi am vrut să fiu mai aproape de casă. Este unul dintre motivele pentru care am ajuns la Craiova.

În tot cazul, nu contează titulatura de ”Rege”, ci faptul că trebuie să ne bucurăm că am avut în fotbalul românesc nişte nume foarte mari, nişte jucători talentaţi, care au creeat spectacol”, a spus Rodion Cămătaru.

Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: dobrin 

viewscnt
Articole similare