Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Marea surpriză a lui Edi Iordănescu! Cine este Daniel Boloca, fotbalistul ”necunoscut” aflat pe lista preliminară de convocări

Marea surpriză a lui Edi Iordănescu! Cine este Daniel Boloca, fotbalistul ”necunoscut” aflat pe lista preliminară de convocări

Echipa națională

Comentarii

Edi Iordănescu a surprins cu câteva nume aflate pe lista sa preliminară de convocări, printre care şi cu cel al lui Daniel Boloca (23 de ani).

Născut pe  22 decemrbie 1998, în Italia, la Chieri, Daniel Boloca este un mijlocaş central de 1,88 metri, care evoluează pe postul de mijlocaş central la Frosinone, în Serie B.

Jucătorul de 23 de ani este italian ”oficial”, însă are origini din România şi este cel mai surprinzător nume aflat pe lista preliminară de convocări a lui Edi Iordănescu.

Deşi nu există vreo garanţie că acesta va face parte din lotul final pentru Nations League, ca un nume necunoscut pentru fotbalul românesc, este interesant de unde a ”apărut” Boloca.

Fotbalistul lui Frosinone a intrat în atenţia lui Edi Iordănescu în urma sezonului senzaţional reuşit în Serie B, în care şi-a ajutat echipa să ajungă la un pas de play-off-ul de promovare.

Clasată pe locul nouă, Frosinone a încheiat campionatul la egalitate de puncte cu poziţia a opta, ocupată de Perugia, care ducea la baraj.

Deşi formaţia lui Daniel Boloca avea un golaveraj superior, departajarea s-a făcut în funcţie de rezultatele din meciurile directe, astfel că nu a prins play-off-ul.

Marea surpriză a lui Edi Iordănescu

În ciuda acestui lucru, Boloca a fost unul dintre cei mai constanţi jucători ai lui Frosinone, în urma unui început de carieră tumultuos.

Aflat în ograda lui Juventus încă de la 10 ani, fotbalistul cu origini din România a fost lăsat liber de contract în 2016, în urma unui împrumut la Chieri, echipa din oraşul natal.

Aşadar, acesta şi-a luat inima în dinţi şi s-a dus în probe la Slovan Liberec, în Cehia, unde nu a făcut faţă.

Apoi, Boloca şi-a găsit totuşi o echipă, în Slovacia, Tatran Presov, oferindu-şi serviciille şi lui Gică Hagi, dar fără succes.

Fotbalistul italiano-român nu a rezistat prea mult departe de casă însă şi a revenit în ţara natală, evoluând pentru Romanese Giovanili, Pro Sesto, Francavilla şi Fossano înainte de a face pasul la Frosinone.

Acolo, mijlocaşul a ”explodat” şi a ajuns să fie cotat la 600.000 de euro de transfermarkt, după ce fusese evaluat la 75.000 la semnare.

Dacă va fi convocat pentru meciurile din Liga Naţiunii, este probabil ca acesta să ocupe postul de închizător în sistemul 4-3-3 preferat de Iordănescu, post cu probleme pentru naţională în ultimii ani.

Afla mai multe despre: daniel boloca 

viewscnt
Articole similare