Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Meciul Belgia - Suedia, suspendat după atacul de la Bruxelles. Doi suporteri au murit. Suspectul este în libertate | VIDEO

Meciul Belgia - Suedia, suspendat după atacul de la Bruxelles. Doi suporteri au murit. Suspectul este în libertate | VIDEO

EURO

Comentarii

Meciul dintre Belgia şi Suedia, din preliminariile pentru Campionatul European din 2024, a fost suspendat după atacul de la Bruxelles.

Meciul Belgia - Suedia, suspendat. Atac terorist la Bruxelles. Doi suporteri suedezi au murit

Meciul Belgia - Suedia, din preliminariile EURO 2024, a fost suspendat după atacul de la Bruxelles, când două persoane, de naţionalitate suedeză, au murit luni seara într-un schimb de focuri care a avut loc în centrul capitalei belgiene, potrivit procuraturii, relatează TF1.

În urma atacului, cele două persoane suedeze au fost împuşcate mortal la Bruxelles, a anunţat luni purtătoarea de cuvânt a poliţiei belgiene, Ilse van de Keere.

Victimele erau suporteri suedezi care veniseră să îşi susţină echipa naţională împotriva Belgiei în preliminariile Euro 2024, după cum a confirmat premierul belgian.

Incidentul a avut loc în centrul oraşului, în cartierul Sainctelette, în apropiere de Petit-Château, în jurul orei locale 19:00.

La faţa locului au fost trimişi ofiţeri de poliţie şi a fost instituit un perimetru de securitate. O anchetă a fost deschisă şi este gestionată de Procuratura Federală pentru Terorism.

Meciul a fost întrerupt după ce s-a prelungit pauza (scor 1-1). Jucătorii suedezi au refuzat să reia jocul. Crainicul stadionului a cerut publicului să nu părăsească stadionul din motive de siguranţă.

RTBF, care transmitea meciul, a trecut la o ediţie specială pentru a transmite ultimele informaţii despre atac. Potrivit sursei menţionate, niciun suspect nu a fost încă arestat.

Detalii despre presupusul suspect ies la iveală

Imaginile surprinse de un locuitor din zonă arată un bărbat purtând o jachetă portocalie fluorescentă şi o cască albă, ţinând în mână o armă de război. Acesta a coborât de pe un scuter şi a tras mai multe focuri de armă în mijlocul străzii.

Mai multe persoane s-au refugiat în holul de intrare al unei clădiri, iar agresorul le-a urmărit, trăgând din nou în hol, inclusiv asupra unei persoane aflate la pământ.

Mai multe videoclipuri ale presupusului suspect, aflate încă pe reţelele de socializare, fac referire la Statul Islamic.

Cu cinci minute înainte de startul meciului Belgia-Suedia, preşedintele Federaţiei Valonia-Bruxelles a părăsit tribuna oficială, urmat de preşedintele Federaţiei belgiene.

Oficialii i-au îndemnat pe colegii jurnalişti belgieni să nu părăsească stadionul, în jurul căruia ar fi sosit întăriri ale poliţiei.

Afla mai multe despre: belgiabruxellespreliminarii euro 2024 

viewscnt
Articole similare