Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Meciul Israel - Elveţia, amânat! Anunţul oficial: ”UEFA a decis”. Ce se întâmplă cu duelul cu România

Meciul Israel - Elveţia, amânat! Anunţul oficial: ”UEFA a decis”. Ce se întâmplă cu duelul cu România
Comentarii

Meciul Israel - Elveţia a fost amânat, iar anunţul oficial a fost făcut Federaţia Elveţiană de Fotbal, pe canalele de comunicare din meciul online.

Partida Israel - Elveţia, amânată! Decizia oficială

Meciul dintre Israel şi Elveţia din cadrul preliminariilor EURO 2024 a fost amânat ca urmare a faptului că statul Israel este în stare de război.

Astfel, Federaţia de Fotbal din Israel a făcut solicitare la Nyon pentru ca partidele cu Elveţia şi Kosovo să fie amânate, iar prima dintre ele nu se va mai disputa aşa cum era programată iniţial.

”UEFA a decis că nu va exista niciun meci împotriva Israelului în acest moment. Vom comunica mâine cum arată noul program al echipei naţionale. Reuniunea va avea loc, aşa cum era programat, luni, la Zurich”, a transmis Federaţia Elveţiană de Fotbal pe contul oficial de Twitter.

”UEFA îşi rezervă câteva zile pentru a evalua dacă meciul Kosovo – Israel, din preliminariile Euro 2024, poate avea loc la data planificată iniţial – 15 octombrie - sau necesită amânare.

Forul european va continua să monitorizeze îndeaproape situaţia şi va rămâne în contact cu toate echipele implicate înainte de a lua decizii cu privire la noile date şi la eventualele modificări ale altor meciuri viitoare”, a transmis şi UEFA.

Naţionala de fotbal a Israelului trebuia să joace pe 12 octombrie, acasă, cu Elveţia şi pe 15 octombrie, în deplasare, cu Kosovo.

O altă variantă era ca meciul Israel – Elveţia să fie disputat în Cipru, dar s-a decis că cel mai bine acesta să fie amânat.

Mai mult, inclusiv partida României cu Israel, din luna noiembrie, ar putea fi în pericol după ce statul Israel a fost atacat de organizaţia paramilitară Hamas.

După şase etape, Elveţia conduce în grupa preliminară cu 14 puncte, urmată de România, 12 puncte, Israel, 11 puncte, Belarus, 4 puncte, Kosovo, 4 puncte, Andorra, 1 punct.

Care este situaţia războiului din Israel

Sâmbătă, 7 octombrie, în jurul orei locale 6.30, aripa armată a Hamas a lansat o ofensivă majoră numită " Potopul de la Al-Aqsa". Mii de rachete au fost lansate asupra Israelului din Fâşia Gaza. Armata israeliană a ripostat prin lansarea de atacuri aeriene.

Bilanţul victimelor ciocnirilor de sâmbătă dintre palestinieni şi israelieni a crescut la o sută de victime israeliene şi aproape 200 de palestinieni, potrivit cifrelor furnizate de ambele părţi.

Pe lângă aceste victime, Ministerul Sănătăţii al Hamas a anunţat că peste 1.600 de persoane au fost rănite, în timp ce Israelul a înregistrat 779 de persoane spitalizate.

Programul ultimelor patru etape din Grupa I a preliminariilor EURO 2024

12 octombrie 2023

  • ora 21:45 | Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveţia (amânat)

15 octombrie 2023

  • ora 19:00 | Elveţia – Belarus
  • ora 21:45 | ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel

18 noiembrie 2023

  • ora 19:00 | Belarus – Andorra
  • ora 21:45 | Israel – ROMÂNIA, Elveţia – Kosovo

21 noiembrie 2023

  • ora 21:45 | ROMÂNIA – Elveţia, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus

Afla mai multe despre: romaniaisraelelvetia 

viewscnt
Articole similare