Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mihai Stoichiţă rămâne cu picioarele pe pământ după calificarea României. ”Nu fac nuntă”

Mihai Stoichiţă rămâne cu picioarele pe pământ după calificarea României. ”Nu fac  nuntă”

Echipa națională

Comentarii

Mihai Stoichiţă a tras concluziile, după ce România şi-a asigurat matematic calificarea la EURO 2024, graţie victoriei din meciul cu Israel, scor 2-1.

Directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal a suţinut că ”rămâne echilibrat” după acest succes şi i-a asigurat pe suporteri că tricolorii vor aborda cu maximă seriozitate meciul de marţi cu Elveţia, pentru a ajunge în a doua urnă valorică la turneul final.

Mihai Stoichiţă rămâne cu picioarele pe pământ după calificarea României. ”Nu fac o nuntă”

”Echipa naţională e neînvinsă, rămân echilibrat, nu fac o nuntă din ce s-a întâmplat, dar poate fi o locomotivă pentru fotbalul românesc. Poate reuşim să revenim la performanţele din trecut, să ne calificăm constant la turneele finale.

Au fost câteva faze în care emoţiile ne-au copleşit, dar ne-am revenit şi am avut foarte multe ocazii de gol. Trebuie să fim realişti, trebuie să felicităm jucătorii, staff-ul pentru ce au reuşit şi pentru ce au avut de suportat. Mergem mai departe, important e meciul de marţi, când ne luptăm pentru primul loc în grupă.

Aşteptarea a luat sfârşit! După opt ani, România merge la EURO!!

La Felcsut, pe Pancho Arena, în faţa a 600 de suporteri tricolori, Israel a deschis scorul încă din minutul 2, când a marcat Eran Zahavi, lăsat liber în careu la un corner. Românii au egalat în minutul 10, prin George Puşcaş, care a urmărit şi a trimis în plasă mingea revenită din bara transversală la şutul lui Drăguş. Acelaşi Drăguş a trimis în bară în minutul 24, iar gazdele au replicat după opt minute:

Zahavi l-a lansat perfect pe Glokh, care a intrat în careu şi a şutat, dar Moldovan a fost la post. În minutul 38 Puşcaş a trimis spre poartă şi a căzut în careu, însă portarul israelian a prins. Repriza secundă a început cu tricolorii în atac şi Puşcaş a şutat în minutul 47, când Glazer a respins în corner. După un minut, Raţiu a făcut o cursă pe partea dreaptă, a trimis bine în careu şi Răzvan Marin a şutat peste poartă.

Al doilea gol al României a venit în minutul 63. Puşcaş a pasat către Răzvan Marin, acesta a trimis la Ianis Hagi care a încercat să paseze în faţa porţii. Balonul i-a revenit lui Ianis care a şutat cu stângul, la colţul scurt, şi a înscris. În minutul 74 Mihăilă a ratat incredibil din faţa porţii, iar atacantul Parmei a primit roşu direct în minutul 85, pentru un fault la Turgeman. S-a încheiat 2-1 şi România va merge la Euro 2024.

Într-un alt meci din grupa I, Elveţia a încheiat la egalitate cu naţionala din Kosovo, 1-1. Ruben Vargas a deschis scorul pentru gazde, iar Kosovo a egalat pe final, prin Hyseni. În clasament, România este pe primul loc al  grupei, cu 19 puncte, urmată de Elveţia, cu 17 puncte. Ambele echipe s-au calificat pentru turneul final. Pentru tricolori este a şasea oară când merg la turneul final al campionatului european, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

  • Echipa României:: 12. Moldovan – 2. Raţiu, 3. Drăguşin, 15. Burcă, 11. Bancu – 18. R. Marin, 5. Screciu, 10. Stanciu-cpt. – 14. Hagi, 9. Puşcaş, 19. Drăguş. Selecţioner: Edward Iordănescu

Afla mai multe despre: mihai stoichiţăeuro 2025naţionala româniei 

viewscnt
Articole similare