You are here:

Mirel Rădoi: "Putem recupera punctele în Austria!" Analiza făcută de selecţionerul României după meciul său de debut VIDEO

Mirel Rădoi: "Putem recupera punctele în Austria!" Analiza făcută de selecţionerul României după meciul său de debut VIDEO
Comentarii

România a terminat la egalitate, vineri, pe Arena Naţională, scor 1-1 (1-0), meciul disputat cu Irlanda de Nord, în prima etapă a Grupei I a Diviziei B a Ligii Naţiunilor.

La finalul meciului, selecţionerul României a explicat unde s-a greşit şi a anunţat ca echipa naţională merge în Austria pentru a obţine victoria.

 Nu cred că putem să vorbim de un rezultat echitabil, debutul n-a fost foarte greu, emoţionant, din păcate, am pierdut două puncte pe care cred eu că le meritam, dar nu cred că ar trebui la infinit să invocăm acest ghinion. Ne-am relaxat, probabil că acesta e motivul principal. Conduceam pe tabelă, aveam superioritate numerică şi în momentul în care am văzut că toate lucrurile sutn de partea noastră, probabil că am crezut că adversarul nu va mai putea să mai marcheze.E clar că în seara asta, din punct de vedere al detrminării, este un lucru pozitiv. Va trebui ca în orele următoare şi imediat începând de mâine să încercăm să recuperăm jucătorii, din punct de veder mental.

Nu neapărat sistemul acesta va fi folosit şi pentru următoarele partide, ne-am gândit ca şi plan de joc pentru Irlanda de Nord. Am încercat, cu acel romb în centrul careului, să creăm o superioritate, atât numerică, cât şi calitativă, prin jucătorii care au format acel romb. A iesit destul de bine în prima repriză, din păcate repriza a doua şi era normal oarecum să cedăm, din punct de vedere fizic, dar nu mă aşteptam, având superioritate numerică, să pierdem atât de multe mingi uşoare. Cum am putut la fel de uşor în seara asta, să pierdem două puncte, cred că le putem recupera în Austria" a explicat Mirel Rădoi după meciul cu Irlanda de Nord.

 

Rădoi: "Jucătorii nu au vină. Responsabilitatea este a noastră!"

Selecţionerul a subliniat că nu are ce să le reproşeze jucătorilor săi din punct de vedere al determinării arătate în joc. Totodată, el a comentat faza din care nord-irlandezii au restabilit egalitatea pe finalul jocului: "Nu am ce să le reproşez, din punct de vedere tactic, pentru că a fost o fază fixă. Aici putem vorbi despre o neatenţie, nu le pot reproşa foarte multe lucruri. Cic (n.r Cicâldău) nu mai putea să continue, Ianis exista riscul să fie eliminat, Sergiu (n.r Hanca) nu a putut să mai continue partida, deci schimbările nu au fost gândite dinainte. A trebuit să ne orientăm foarte rapid acolo. Într-adevăr, de pe margine am văzut şi eu că e posibil ca Nede să fi ezitat la acea fază fixă, dar până nu văd reluarea, n-am cum să-l judec pe el sau pe altcineva pentru ceea ce încă nu am văzut.  Au vrut să pună în aplicare ce am lucrat, au avut determinare, la un moment dat au avut o posesie destul de bună. Ce mă bucură e că cei care au format rombul al mijlocul terenului au încercat să-i alimenteze cu foarte multe baloane, să încerce de foarte multe ori verticalizarea. Era foarte greu să aducem numai lucruri pozitive de la primul meci" a mai spus Mirel Rădoi.

"Indiferent de rezultatul de acolo, nu înseamnă că nu mai avem nicio şansă pentru câştigarea grupei sau pentru locul 2. E clar că în momentul de faţă doar câştigarea grupei ne poate duce în acele urme pentru CM, dar în momentul de faţă, cel mai important din punctul meu de vedere, este ca jucătorii să poată să fie recuperaţi din punct de vedere mental. Din păcate nu am putut să facem mai mult, e greşeala noastră şi ne-o asumăm. În primul rând, când vorbim de greşeală asumată, vorbim din partea staffului, nicidecum jucătorii, pentru că este vina noastră dacă nu am reuşit să îi capacităm.  Ei nu au nicio responsabilitate din punct de vedere al rezultatului"

România a ratat 6-7 ocazii importante de gol contra nord-irlandezilor, iar băieţii lui Rădoi au trimis de două ori mingea în bară. Mirel nu se declară deranjat de ocaziile ratate de elevii săi: "Ca să fiu sincer, nu, nu mă deranjează. De ce? Mă bucur că ajungem în situaţia aia. Putea să fie un meci în care să producem doar două ocazii, şi alea întâmplătoare. Important e că am ajuns acolo.  E clar că nu o să putem la infinit să ne creem ocazii şi să nu marcăm. S-a întâmplat astă seară , până la urmă ăsta cred că era drumul pe care trebuia să mergem şi pe care l-am discutat cu băieţii la pauză, să încercăm să dăm golul doi, ca să nu stăm pe final de joc să tremurăm. Din păcate, oarecum am prevestit pe bancă, după ocaziile ratate, că s-ar putea să primim acel gol" a mai spus Radoi, dupa meci.

România a terminat la egalitate, vineri, pe Arena Naţională, scor 1-1 (1-0), meciul disputat cu Irlanda de Nord, în prima etapă a Grupei I a Diviziei B a Ligii Naţiunilor.

Mirel Rădoi, 39 de ani, a debutat la această partidă ca selecţioner al României. Totodată, acesta este primul meci al primei reprezentative după ce fotbalul a fost întreupt în martie din cauza pandemiei de coronavirus.

Afla mai multe despre: mirel rădoi 

viewscnt
Articole similare