You are here:

Mititelu a explicat de ce a blocat accesul Corvinului în Liga 1: ”Activitate frauduloasă”

Mititelu a explicat de ce a blocat accesul Corvinului în Liga 1: ”Activitate frauduloasă”

Fotbal intern

Comentarii

Corvinul Hunedoara nu are drept de promovare în sezonul 2024-2025.

Oltenii, după ce au blocat accesul Corvinului în Liga 1: ”Activitate frauduloasă”

Clubul Corvinul Hunedoara consideră injustă decizia luată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, care a respins solicitarea clubului CS Corvinul 1921 Hunedoara de a se transforma din „club de drept public” în „club de drept privat” (pentru a avea astfel posibilitatea de a promova în Liga I, cu respectarea legislaţiei sportive).

Hotărârea a fost luată în urma contestaţiilor depuse la Comisia de Disciplină şi Etică a FRF de către mai multe cluburi din Liga a II-a (FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari, FC Argeş).

Oltenii au emis chiar şi un comunicat azi pentru a explica mai bine situaţia. 

”INFORMARE în legătură cu dreptul de promovare al echipei Corvinul Hunedoara

Clubul nostru nu se împotriveşte ca, în situaţia în care, la sfârşitul competiţiei, echipa Corvinul Hunedoara se află pe un loc de promovare, această echipă să promoveze.

De asemenea, considerăm că toate echipele participante în cadrul competiţiei ligii a doua de fotbal trebuie să aibă drept de promovare deoarece:

- regulamentele invocate de FRF sunt nule de drept;

- statutul FRF aflat în vigoare este cel adoptat în 2001; conform acestui statut, nu există o interdicţie pentru ca un club de drept public să joace în prima divizie;

- presupuşii membri ai CEx al FRF desfăşoară activitatea ilegal, nu deţin mandate legale;

- presupusul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, nu desfăşoară activitatea legal;

- comisiile care funcţionează în cadrul FRF, inclusiv comisiile de licenţiere, funcţionează în afara legii şi, prin urmare, toate actele emise de acestea sunt nule de drept.

Or, având în vedere că este imposibilă constituirea, în mod legal, a comisiilor de licenţiere, într-un termen util pentru sezonul viitor, se impune ca, pentru sezonul 2025-2026, să primeze exclusiv meritul sportiv.

Mai precizăm că contestaţia depusă ieri de clubul nostru a avut în vedere doar activitatea frauduloasă desfăşurată de Stângaciu Adrian. Practic, Stângaciu Adrian, fără să aibă un drept legal, a emis un aviz în contradicţie flagrantă cu legea, săvârşind un fals”, se arată în comunicatul FCU Craiova.

Lovitură în plin pentru Corvinul. Hunedorenii n-au drept de promovare în Superliga

Afla mai multe despre: corvinul hunedoarafcu craiova 1948mititelu 

viewscnt
Articole similare