Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

MM intervine în conflictul Rapid - Dorinel! "Să pui declaraţia lui Albu! E rasist? Ce ar fi trebuit să păţească?" | EXCLUSIV

MM intervine în conflictul Rapid - Dorinel! "Să pui declaraţia lui Albu! E rasist? Ce ar fi trebuit să păţească?" | EXCLUSIV

FCSB

Comentarii

Curg reacţiile, după cuvintele spuse de Dorinel Munteanu la adresa fanilor rapidişti. Preşedintele Consiliului de Administraţie de la FCSB, Mihai Stoica, a spus că echipa pe care o reprezintă are cei mai mulţi fani romi şi a adus în faţă o declaraţie a mijlocaşului rapidist Alexandru Albu.

MM Stoica, despre conflictul Rapid - Dorinel Munteanu: "Prea suntem sensibili. Pui declaraţia lui Albu? El e rasist?"

MM Stoica şi-a spus părerea despre disputa dintre Rapid şi Dorinel Munteanu, care a spus despre suporterii care l-au apostrofat în Giuleşti că "sunt mai bronzaţi puţin"

Oficialul FCSB a evidenţiat "exprimarea nefericită" a antrenorului de la Oţelul Galaţi şi a dat exemplu declaraţia prin care rapidistul Alexandru Albu a făcut referire la etnia sa, când a vorbit despre fanii Rapidului.  

"Nu vorbesc despre Rapid aici, ci în general. Eu am fost înjurat înfiorător şi de familie, şi de... Am spus că asta e situaţia şi m-am obişnuit. Prea suntem sensibili unii dintre noi. E o exprimare nefericită să spui, na... Aş da-o în glumă. Ei (n.r. - rapidiştii) s-au autoporeclit, nu e atât de grav, iar cei mai mulţi suporteri de etnie romă din România îi avem noi (n.r. - cei de la FCSB), clar. Procentual avem, da, fără discuţie. 

Am avut jucători de etnie romă, avem suporteri, eu am prieteni de entie romă. E rău că la noi termenul e folosit peiorativ, dar cei de la Rapid singuri îşi spun aşa

Eu întreb altceva. Pui declaraţia lui Albu? Albu spune <<Simt o chimie, sunt de etnie romă şi simt o chimie cu suporterii. Ce ar fi trebuit să păţească? E rasist Albu?", a spus MM Stoica. 

Expertul orange Sport a continuat cu exemplul fostului antrenor de la FCSB, Nicolae Dică, ajuns între timp principal la FC Voluntari. 

"Porecla lui Nicolae Dică în vestiar era ţiganul, e poreclă. Asta e situaţia. Eu nu cred că e rasism, nu o văd o chestie rasistă. Şi acum îi spun foştii lui colegi aşa. Ce, e ţigan? Nu e! E de etnie romă? Nu, serios, chiar trebuie să fim atenţi la orice nuanţă? Nu mai ştii ce să spui. 

Am avut probleme cu Muniru şi ştiţi. În vestiar se vorbeşte aşa până nu i-a mai convenit o dată. Stai, bă, îţi convine trei luni şi într-o zi nu-ţi mai convine?", a adăugat oficialul FCSB, MM Stoica, la Orange Sport. 

Alexandru Albu, fotbalist la Rapid: "Noi ne simţim între noi, sunt de-acolo, din etnie"

La finalul meciului din Giuleşti, mijlocaşul Alexandru Albu (30 de ani) a recunoscut că este ataşat de club şi că şi-ar dori ca Dan Şucu şi Victor Angelescu să-i propună prelungirea contractului. 

Declaraţia la care a făcut referire MM Stoica a fost făcută în vara trecută de Alexandru Albu, în semn de admiraţie faţă de fanii rapidişti. 

"Sincer, sunt un jucător care se face plăcut. În acelaşi timp, noi ne simţim între noi, sunt de-acolo, din etnie, nu mi-e ruşine cu ceea ce sunt. Sunt român până la urmă, chiar dacă sunt rom! Simţeam această legătură cu suporterii, cu clubul, cu tot. E chemarea sângelui”, explica Albu, cu zâmbetul pe buze, pentru Gazeta Sporturilor

Printr-un comunicat, Rapid a condamnat cuvintele lui Dorinel Munteanu, în timp ce Oţelul a făcut referire şi la fazele de arbitraj din meciul direct, care a fost pierdut cu 2-1. 

Afla mai multe despre: mm stoicamm stoica dorinel munteanu rapiddorinel munteanu bronzatidorinel munteanu rapid 

viewscnt
Articole similare