Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

MM Stoica, năucit! "Nu am pomenit aşa ceva! N-am mai văzut aşa ceva"

MM Stoica, năucit! "Nu am pomenit aşa ceva! N-am mai văzut aşa ceva"

FCSB

Comentarii

Preşedintele Consiliului de Administraţie de la FCSB, Mihai Stoica, a oferit concluziile remizei cu Nordsjaelland. El a dorit să sublinieze jocul pe care Nordsjaelland şi echipele daneze îl practică, unul bazat pe o schimbare decisă în fotbalul nordic în urmă cu două decenii.

Un detaliu l-a frapat pe MM Stoica: "Nu am mai văzut aşa ceva şi am văzut mii de meciuri"

FCSB a terminat la egalitate joi, pe teren propriu, scor 0-0, cu echipa daneză Nordsjaelland, în prima manşă a turului al treilea preliminar din Conference League.

După ce MM Stoica a analizat remiza FCSB-ului de pe Stadionul Steaua, conducătorul s-a arătat impresionat de jocul prestat de echipa antrenată de Johannes Thorup. 

De altfel, jocul de pase şi construcţia echipei Nordsjaelland au atras atenţia, iar acestea au o explicaţie bazată pe o strategie naţională. 

"Ce am zis la ultima emisiune? Că toate echipele din Danemarca asta fac (n.r. - se axează pe construcţie de la portar şi pe joc de pase), aşa m-am exprimat. Noi avem regula U21 şi la ei o parcă federaţia a impus regula ca toate echipele să pornească construcţia cu mingea de la portar. 

Nu am pomenit aşa ceva, am văzut meciurile cu Brodby, Aarhus, iar toţi construiau aşa. Nu am mai văzut aşa ceva şi am văzut mii de meciuri. Să te uiţi la primele 20 de minute cu Brodby, din meciul lui Nordsjaelland. N-am mai văzut aşa ceva, dar noi ştiam asta. Marele câştig e că noi am demonstrat că avem antrenori, s-a văzut. Meciul a fost pregătit foarte bine. 

Noi vorbim care dintre noi ar putea lua jucătorii pe care-i iau ei? Despre ce vorbim? Essien lucrează la ei în club. La noi, jucătorilor comunitari le plăteşti nişte taxe şi celor extracomunitari mai mult de dublul taxelor.

Înseamnă foarte mult pentru bugetul unui club. A concurat vreun atlet african pentru noi? Ei dau salarii de 6-7-800.000, nu ai cum să te baţi cu ei. Bugetul lui Nordsjaelland e mult mai mare. Dacă refuzi 18 milioane pentru un jucător, nu stai cam rău", a declarat conducătorul FCSB, Mihai Stoica, pentru Orange Sport

Andrei Vochin explică strategia federaţiei din Danemarca

Consilierul preşedintelui FRF a vorbit despre strategia adoptată de federaţia daneză de fotbal, în urmă cu câteva decenii. 

"La ei a fost o revoluţie, la care au accesat toţi conducătorii, şefii de academii, iar cluburile au aderat la strategia naţională, să joace într-un anumit fel, nu sistem.

În orice formulă pleci de la portar. Ei fac chestia asta de mici, sunt obişnuiţi. Acum se văd rezultatele, după două decenii. Puterea de cumpăăre din ţările nordice e foarte mare", a spus Andrei Vochin, la Orange Sport. 

Afla mai multe despre: mihai stoicamm stoica fcsbfcsb nordsjaelland 

viewscnt
Articole similare