Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Moment tensionat la semnarea acordului dintre România şi Rusia la Kremlin! Oficial român, ameninţat: "Putin era în dreapta. Dacă mai scoate un cuvânt, îl dau afară de la masă"

Moment tensionat la semnarea acordului dintre România şi Rusia la Kremlin! Oficial român, ameninţat: "Putin era în dreapta. Dacă mai scoate un cuvânt, îl dau afară de la masă"

Diverse

Comentarii

Expertul Telekom Sport, Cornel Dinu, personaj marcant în istoria fotbalului românesc, cere prudenţă în privinţa relaţiilor dintre România şi Rusia, după ce Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei. Cornel Dinu a rememorat un moment din urmă cu aproape două decenii, când la masa discuţiilor se aflau, printre alţii, Vladimir Putin, Yevgeny Primakov, Ion Iliescu, Aurel Constantin Ilie, Mircea Geoană şi mai mulţi oligarhi ruşi.

Cornel Dinu, despre ce s-a întâmplat în 2003 la discuţiile dintre România şi Rusia

Cornel Dinu a povestit un moment petrecut la nivel înalt în urma semnării tratatului privind relaţiile prieteneşti şi de cooperare între România şi Federaţia Rusă, (Moscova, 4 iulie 2003), conform Moscova.mae.ro. 

"Procurorul" a pus accent pe raportul de forţe, în contextul izbucnirii războiului dintre Rusia şi Ucraina, care a lăsat zeci de mii de victime şi i-a forţat pe civili ucraineni să părăsească ţara.

"Să luăm colosul (n.r. - Rusia), care ne creează presiunea. El ce a făcut? Nişte oligarhi. Vă povestesc o discuţie foarte interesantă din 2003 cu semnarea tratatului între Rusia şi România, la Kremlin. Ambasador era Ion Aurel (n.r. - Aurel Constantin Ilie), lucrase cu Ion Iliescu (n.r. - fostul preşedinte al României) şi se semnase contractul respectiv. La discuţia prealabilă participase Primakov, care era decanul de vârstă, fostul şef al spionajului din Asia, şi care era ministru de externe. Era contractul de colaborare, de asistenţă între România şi Rusia. 

În momentul acela... Acolo, a doua zi, au fost şi miniştri de externe. La noi era ministru de externe Mircea Geoană. A doua zi a fost semnarea tratatului respectiv după care a urmat un banchet. Primakov, că era decanul de vârstă, era în capul mesei. În dreapta, Putin, în stânga, Iliescu, după care veneau Ion Aurel, ambasadorul, lângă Ion Iliescu, şi după care urmau 80 de inşi din oligarhia rusă. Care erau băieţii de pe timpul lui Elţîn (n.r. - primul preşedinte al Federaţiei Ruse), cărora li s-au dat cărbunele, oţelul, mai departe.

De la noi era un singur personaj, care era la jumătatea mesei. Se vorbea, bineînţeles, doar limba rusă, era actualul adjunct al NATO, domnul Geoană. După un sfert de oră, simţindu-se stingher în limba lui Puşkin, Lermontov şi a lui Dostoievski, a încercat şi el cu partenerul de faţă... Că tot vorbim despre relaţii, că ar fi bine să ne avem cât se poate cu vecinii... Nu să fim subjugaţi, cum am fost, după 1944, dar să rămânem cu un 'bună ziua', că nu se ştie ce se întâmplă. Şi să avem o inteligenţă a diplomaţiei.

Şi, în momentul acela, a încercat şi el (n.r. - Mircea Geonă), cu unul îl limba engleză. Iar Primakov s-a întors către ambasador (n.r. - Aurel Constantin Ilie). <<Cine e domnul?>>, <<Cum cine e domnul? Nu te-ai întâlnit ieri cu el când aţi discutat în patru la Kremlin, când aţi discutat în patru? Ministrul nostru de externe>>. <<Dacă mai scoate un cuvânt în engleză, îl dau afară de la masă>>. Deci, cam ăsta e raportul", a declarat Cornel Dinu pentru Telekom Sport. 

Cornel Dinu: "Avem un raport cu totul şi cu totul neavenit cu o putere imensă lângă noi"

"Uitaţi ce am spus acum, că e de dat uitării. Dar, mă rog, ar trebui să ţină cont alţii, pentru că avem un raport cu totul şi cu totul neavenit cu o putere imensă lângă noi şi ferească Dumnezeu de un cataclism, aşa cum se prevede. 

Sunt un duşman... Adică nu am niciun fel de ataşament faţă de ce înseamnă criminala politică rusă, de-a lungul timpului. Sigur, că apreciez literatura rusă, spiritul în anumite momente", a mai spus expertul Telekom Sport. 

Afla mai multe despre: cornel dinuromania rusiarusiaucrainamircea geonaion iliescuvladimir putin 

viewscnt
Articole similare