Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Motivul pentru care U Cluj n-a vrut să aplice pentru licenţă UEFA

Motivul pentru care U Cluj n-a vrut să aplice pentru licenţă UEFA

Cupa României

Comentarii

U Cluj s-a calificat în finala Cupei României, dar nu are licenţă UEFA şi nu poate juca în Conference League.

Universitatea Cluj a fost revelaţia Cupei României şi a reuşit să se califice în finala competiţiei, unde o va întâlni pe Sepsi.

Însă clujenii n-au dreptul să joace în cupele europene, în cazul în care vor reuşi să câştige trofeul.

Andrei Vochin explică de ce U Cluj nu poate juca în Conference League

Consilierul lui Răzvan Burleanu spune că cei de la U Cluj au fost surprinşi de performanţele echipei şi nu şi-au anunţat situaţia financiară în termenul impus de UEFA. Drept urmare, n-au ptutu să aplice pentru licenţă.

”Câştigătoarea Cupei României va juca în Conference League, însă ”şepcile roşii” n-au acest drept, deoarece n-au aplicat pentru licenţă UEFA.

La licenţa europeană nu este vorba despre datorii în sine, ci doar despre faptul că nu evidenţiezi datoriile cu o dată puţin mai devreme.

Pentru că, dacă ei ar avea datorii, ei n-ar putea să ia licenţa nici pentru campionatul României.

Iar cei are n-au aplicat pentru licenţa europeană este pentru că ei trebuiau să evidenţieze nişte plăţi făcute cu o dată mai în spate”, a explicat Andrei Vochin pentru Orange Sport.

U Cluj este una dintre echipele din Liga 1 care primesc finanţare de la autorităţile locale.

În astfel de cazuri, plăţile către cluburi se fac în tranşe trimestriale. În aşteptarea banilor de la autorităţile publice, echipele acumulează datorii pe care le achită atunci când primesc banii în conturi.

Foarte probabil, U Cluj figura cu datorii la 31 martie, termenul impus de UEFA pentru licenţa pentru cupe europene. Însă ele au fost ulterior achitate.

Oficialii lui U Cluj au recunoscut că au fost probleme cu criteriile impuse de UEFA.

Gabriel Giurgiu, directorul sportiv al lui U Cluj, spune că echipa n-a reuşit să îndeplinească în timp util cerinţele UEFA, astfel că au preferat să nu mai aplice pentru licenţa UEFA.

”Nu reuşeam să îndeplinim anumite condiţii. Erau mai multe condiţii de îndeplinit şi nu reuşeam să le îndeplinim în timp util.

Sperăm ca pe viitor să îndeplinim toate condiţiile şi să fim pregătiţi şi administrativ şi de toate punctele de vedere. De ce nu, chiar la anul?

Principalul obiectiv era oricum salvarea de la retrogradare”, a explicat Gabi Giurgiu, directorul sportiv al lui „U” Cluj, citat de stiridecluj.ro.

Afla mai multe despre: u cluj 

viewscnt
Articole similare