Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un stadion legendar din România a ajuns o ruină. Aici urmează să apară o ”bijuterie”: ”Din păcate, s-a întârziat destul de mult” | VIDEO EXCLUSIV

Un stadion legendar din România a ajuns o ruină. Aici urmează să apară o ”bijuterie”: ”Din păcate, s-a întârziat destul de mult” | VIDEO EXCLUSIV

Special

Comentarii

O arenă legendară pentru fotbalul românesc a ajuns o ruină, însă ea urmează să fie dărâmată. În locul ei urmează să apară o ”bijuterie” de stadion, de 5 stele.

Suporterii Farului se pot bucura de ultimele zile are stadionului din Constanţa. Pe 1 iunie, aceasta va fi dărâmată.

În locului actualului stadion din Constanţa va apărea o arenă de 5 stele, de 18.000 de locuri, pentru care Gică Hagi a insistat foarte mult.

Cum arată acum stadionul Farul. Arena a ajuns o ruină şi urmează să fie dărâmată

Stadionul ”Gică Hagi”, din Constanţa, estea printre cele mai cunoscute din România. Aici a debutat Gică Hagi şi tot aici naţionala României a jucat mai multe meciuri importante.

Printre ele, România - Olanda 1-0 (în 2007, în preliminariile EURO 2008) şi România - Franţa 2-2 (2008, preliminariile Cupei Mondiale 2010).

Însă, în prezent, stadionul de 15.000 de locuri este o ruină. Orange Sport a realizat un reportaj înainte ca stadionul să fie dărâmat, pentru a fi reconstruit.

”Arena pe care Romania învingea Olanda în urmă cu 15 ani este o ruină. Ultimul meci de fotbal disputat aici a fost în urmă cu 2 ani.

Astăzi, tribunele sunt pline de buruieni, iar singurul lucru funcţional este pistă de atletism...nu pentru multa vreme, însă”, a transmis Corina Marinaş, reporter Orange Sport.

La Constanţa va fi construit un stadion de 5 stele, cu 18.000 de locuri

În locul legendarei arene va fi construit însă un întreg complex sportiv de 5 stele. Lucările de demolare la stadionul Farul vor avea startul pe 1 iunie şi, până atunci, muncitorii demontează scaunele.

Autorităţile locale din Constanţa au semnat toate contractele necesare şi se aşteaptă ca noua arenă să fie gata în doi ani.

Aici va fi construit un complext sportiv modern care va cuprinde stadionul de fotbal de 18.000 de locuri, o arenă de tenis (care va purta numele Simona Halep), terenuri de antrenament pentru fotbal şi pentru tenis, săli de antrenamente, clădiri administrative, vestiare etc.

Investiţia totală va fi de peste 100 de milioane de euro şi banii sunt asiguraţi, în cea mai mare parte, de Compania Naţională de Investiţii.

Petre Grigoraş, care este legat de Constanţa atât ca jucător, cât şi ca antrenor, spune că aşteaptă de aproape 3 decenii acest nou stadion:

”Eu aştept noul stadion de cel puţin 20-30 de ani. Pentru că aşa mi s-a prezentat la ”aterizarea” mea în Constanţa şi chiar era plăcută macheta aia pe care o vedeam cu terenuri de antrenament, cu OZN-ul care se preconiza din anii '90...

Din păcate, s-a întârziat destul de mult, dar măcar să se rezolve odată, măcar Constanţa să aibă un stadion care să poată oferi facilităţi şi suporterilor, şi jucătorilor. Pentru că e un oraş, un oraş cu potenţial mare de tot”, a spus Petre Grigoraş pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: stadion farul 

viewscnt
Articole similare