Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CNI a lansat licitaţia pentru un stadion de 80 de milioane de euro. Când ar urma să fie gata şi câte locuri va avea

CNI a lansat licitaţia pentru un stadion de 80 de milioane de euro. Când ar urma să fie gata şi câte locuri va aveagalerie foto

Superliga

Comentarii

Compania Naţională de Investiţii a lansat licitaţia pentru un stadion de 80 de milioane de euro.

S-a făcut încă un pas important pentru un nou stadion în Constanţa. CNI, cea care finanţează proiectul, a lansat licitaţia pentru construirea noii arene.

Este vorba despre un proiect de aproximativ 80 de milioane de euro şi arena ar putea fi gata în 2025.

80 de milioane de euro pentru noul stadion din Constanţa

În ultimii ani, Gică Hagi a tot insistat că un oraş precum Constanţa are nevoie de un nou stadion, cu dotări care să atragă spectatorii.

De noua arenă va beneficia Farul Constanţa, echipă care l-a dat pe Gică Hagi. Între timp s-a făcut încă un pas important pentru construirea noului stadion.

Potrivit focuspress.ro, Compania Naţională de Investiţii a lansat licitaţia pentru construirea noului stadion.

Valoarea totală a contractului este de aproximativ 330 de milioane de lei fără TVA şi 393,8 milioane de lei cu tot cu TVA - adică aproximativ 80 de milioane de euro.

”Valorile sunt in conformitate cu indicatorii tehnico-economici aprobaţi prin Hotărârea Guvernului numarul 1292/19.10.2022”, se arată în documentul CNI.

Câte locuri va avea noul stadion din Constanţa şi când ar urma să fie gata

Noua arenă din Constanţa urmează să fie construită pe locul actualului stadion şi durata lucrărilor ar trebuie să fie de 28 de luni.

Deci, din 2025, suporterii din Constanţa ar trebui să se bucure de facilităţile noului stadion.

Noua arenă va avea 18.190 de locuri şi lângă ea ar urma să fie construit şi un teren de atletism, cu 6 piste şi cu o tribună de 1.000 de locuri.

FOTO: Cum va arăta noul stadion din Constanţa

De asemenea, complexul se va bucura şi de noi terenuri de antrenament pentru fotbal, dar şi de spaţii pentru birouri, săli de antrenament etc.

Într-un interviu pentru Orange Sport, acordat în urmă cu mai bine două luni, Gică Popescu era încrezător că lucrările la noua arenă ar urma să înceapă în mai-iunie:

”Eu sper ca în mai-iunie să înceapă construcţia stadionului. (n.r. când va fi gata?) În doi ani de zile, acum şi constructorii noştri au expertiză în costruirea de stadioane în ultimii ani de zile”, a spus Gică Popescu pentru Orange Sport.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: stadion farul 

viewscnt
Articole similare