Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Urmează să înceapă construcţia celui mai aşteptat stadion din România! Când va beneficia noua forţă din Superligă de arena de 100 de milioane de € | EXCLUSIV

Urmează să înceapă construcţia celui mai aşteptat stadion din România! Când va beneficia noua forţă din Superligă de arena de 100 de milioane de € | EXCLUSIVgalerie foto

Farul Constanța

Comentarii

La mai bine de 13 ani de când a înfiinţat-o pe Viitorul, lui Gică Hagi i se va îndeplini într-un final dorinţa de a beneficia de un stadion modern la Constanţa. Gică Popescu a dezvăluit că urmează să înceapă construcţia noii arene în 2023.

Aflată pe primul loc al Superligii la finalul lui 2022, Farul Constanţa se poate lupta la titlu pentru prima dată de când a cucerit unicul său campionat din istorie, din 2017.

Gică Hagi şi-a întărit semnificativ echipa şi îşi propune un proiect ambiţios, de durată pe litoral, iar, în câţiva ani, Farul ar putea fi una dintre marile forţe ale campionatului nostru.

Una dintre problemele întâmpinate de ”Rege” în perioada Viitorul a fost lipsa fanilor şi, implicit, lipsa banilor produşi din vânzări de bilete sau echipamente.

Din acest motiv s-a produs fuziunea cu Farul, însă, deocamdată, echipa încă evoluează la Ovidiu, întrucât nu există nicio altă variantă mai bună la Constanţa.

Doar că acest lucru are să se schimbe curând. După ce s-a tot vorbit de o nouă arenă la Constanţa, curând urmează chiar să înceapă construcţia acesteia.

Stadionul va costa aproape 100 de milioane de euro şi va avea o capacitate de aproape 20.000 de locuri, conform autorităţilor locale.

”În mai-iunie sper să înceapă construcţia stadionului”

Iar Gică Popescu a dezvăluit că urmează să înceapă construcţia noii arene în mai sau iunie 2023, termenul de finalizare fiind de doi ani.

”(n.r. ce se mai întâmplă cu stadionul?) Hotărâre de guvern, urmează licitaţiile pentru demolare şi pentru construire. Eu sper ca în mai-iunie să înceapă construcţia stadionului.

(n.r. când va fi gata?) În doi ani de zile, acum şi constructorii noştri au expertiză în costruirea de stadioane în ultimii ani de zile.

Toate sunt diferite. Ghencea arată nemaipomenit, Arena Naţională este frumoasă, e o bijuterie, e un stadion frumos.

Eu am participat la construirea lor, pentru că eram la coordonarea lor din partea guvernului pentru Euro 2020.

Şi îmi aduc aminte de la început cum a trebuit să îi convingem pe cei de la Steaua să îşi ia lucrurile din tribuna oficială să înceapă demolarea”, a declarat Gică Popescu, pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: gică popescu 

viewscnt
Articole similare