Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Popescu, iritat de ceea ce se întâmplă la naţională: ”În halul ăsta am ajuns?” Edi Iordănescu, luat şi el la ţintă: ”Vorbeşte bine la TV, dar rezultatele îl contrazic”

Gică Popescu, iritat de ceea ce se întâmplă la naţională: ”În halul ăsta am ajuns?” Edi Iordănescu, luat şi el la ţintă: ”Vorbeşte bine la TV, dar rezultatele îl contrazic”

Echipa națională

Comentarii

Gică Popescu este foarte nemulţumit de situaţia în care a ajuns naţionala şi are un discurs dur atât la adresa jucătorilor, cât şi la adresa lui Edi Iordănescu.

La finalul lunii martie, naţionala României debutează într-o nouă campanie de calificare, cea pentru EURO 2024, unde suntem în grupă cu Belarus, Elveţia, Israel, Andorra şi Kosovo.

Gică Popescu spune că naţionala României ar trebui să se califice fără probleme şi refuză să creadă că ”tricolorii” au ajuns în situaţia în care consideră Israelul un adversar periculos.

Discurs dur al lui Gică Popescu despre jucătorii de la echipa naţională

Fost căpitan la FC Barcelona şi unul dintre cei mai mari fundaşi pe care i-a avut fotbalul românesc, Gică Popescu vorbeşte în termeni duri despre jucătorii care se plâng de presiune la echipa naţională.

Fostul internaţional român susţine că ar trebui chemaţi la echipa naţională doar jucători care sunt suficient de puternici să facă faţă presiunii:

”(Eşti psihic la pământ când joci pentru echipa naţională?) Echipa naţională trebuie să fie pentru ei cel mai mare încărcător de moral.

Oameni buni, dacă nu faceţi faţă la marea performanţă, nu veţi ajunge niciodată fotbalişti de top! Vrei să faci parte din vestiare importante? Trebuie să suporţi presiunea.

La noi criteriile de analiză ale unui jucător sunt diferite faţă de cele de afară. (n.r. La Barcelona) Preferau jucători cu calităţi în minus, dar care suportau presiunea.

Dau un exemplu, Puyol. Calităţi tehnice nu avea foarte multe, dar avea un spirit. La meciurile mari juca mereu bine. Ăştia sunt jucătorii pe care îi vrea orice antrenor. Nu suporţi presiunea, nu ai ce căuta!

Nu ne ajută rezultatele? Pai să le facă! Cine a făcut rezultatele astea? Nu sunt ei cei care le-au făcut?”, a spus Gică Popescu, într-un interviu pentru Orange Sport.

Gică Popescu nu l-a menajat nici pe Edi Iordănescu

Actualul preşedinte al lui Farul Constanţa susţine că sunt probleme şi la postul de selecţioner. Popescu afirmă că el nu poate să conceapă faptul că ”tricolorii” au ajuns să considere Israelul un adversar periculos.

În plus, spune de Edi Iordănescu faptul că a fost pus pe postul de selecţioner pentru a căuta soluţii, nu pentru a se plânge de absenţele din lot:

”Mă crucesc în momentul în care văd că vorbim despre un adversar de temut, aşa cum e Israelul. Refuz să cred că am ajuns în un aşa hal încât să ne temem de Israel.

Nu putem să ne speriem de Israel, lăsaţi-mă în pace! Nu pot să accept aşa ceva, că ne e frică de Israel! Şi de Elvetia... Că Elveţia a făcut progrese... E Elveţia, nu e Olanda, Franţa, Spania, e Elveţia!

(Despre Edi Iordănescu) El iese la TV, vorbeşte bine, dar rezultatele îl contrazic de cele mai multe ori. Selecţionerul e cel care răspunde de tot ce e la naţională, de bună, de rele.

Că are jucători accidentaţi, că are jucăt în minus... eşti pus acolo să găseşti soluţii. Şi nu cred că naţionala are un ”11” pe care să nu-l poţi schimba, cum era în perioada noastră”, a mai spus Gică Popescu pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: gica popescu 

viewscnt
Articole similare