Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Stadion de 18.000 de locuri, aprobat de Guvernul României. Unde va fi construit şi când ar urma să fie gata

OFICIAL | Stadion de 18.000 de locuri, aprobat de Guvernul României. Unde va fi construit şi când ar urma să fie gatagalerie foto

Superliga

Comentarii

Farul Constanţa a anunţat oficial că va avea un nou stadion, după ce Guvernul României a aprobat proiectul.

Stadionul pe care Gică Hagi l-a dorit atât de mult la Constanţa va fi construit. Guvernul României a aprobat proiectul şi urmează să înceapă lucrările de demolare a stadionului vechi.

Noua arenă de la Constanţa va face parte dintr-un complex sportiv, care va mai cuprinde teren de antrenament, stadion de atletism, săli de antrenament, de conferinţe etc.

Stadion nou la Constanţa. Câte locuri urmează să aibă

Suporterii dobrogeni au motive de sărbătoare. Pe lângă rezultatele foarte bune ale Farului, din acest sezon, Constanţa se va bucura şi de un nou stadion.

Clubul din Constanţa a anunţat oficial că proiectul noului stadion a fost aprobat miercuri de Guvernul României şi urmează să înceapă lucrările.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU NOUL STADION DIN CONSTANŢA!

Mai întâi va fi demontată vechea arenă şi aici urmează să fie ridicat noul stadion, care va avea o capacitate de 18.000 de locuri:

”Guvernul României a aprobat astăzi, în şedinţă de Guvern, proiectul privind construcţia noului stadion în Constanţa!
-Capacitatea arenei: 18.000 de locuri.
-Durata de proiectare şi execuţie a lucrărilor este estimată la 28 de luni.
-Stadionul va avea grad de clasificare UEFA 4 (nivel maxim).
-Va mai fi construit un teren de antrenament, cu 6 piste de atletism , cu o capacitate de 1.000 de locuri.
-Construcţia va mai cuprinde săli de antrenament, centru de conferinţe, spaţiu expoziţional, spaţii administrative şi comerciale”,
a anunţat Farul Constanţa, prin intermediul unui comunicat oficial.

Cea mai mare parte a finanţării pentru noul stadion va fi asigurată de Compania Naţională de Investiţii. Diferenţa va fi suportată de autorităţile locale.

Costurile de ridicare a noului stadion din Constanţa sunt estimate la aproximativ 100 de milioane de euro. Noua arenă ar urma să fie gata până în 2025.

Cel care a insistat în repetate rânduri pentru ridicarea unui nou stadion în Constanţa a fost Gică Hagi, care a pus constant presiune pe autorităţile locale:

”Sperăm să facă şi stadionul pe care ni l-au promis, sperăm să iasă şi, maxim în 2025, să fie stadion nou la Constanţa, nou-nouţ. Constanţa este un oraş mare, este al patrulea din România”, spunea Gică Hagi într-o declaraţie făcută la finalul lunii august.

Până la finalizarea noului stadion, Farul Constanţa va continua să joace la Ovidiu, pe arena construită de Gică Hagi.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: gica hagi 

viewscnt
Articole similare