Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Stadion de 100 milioane de euro în Liga 1. Ce echipă va juca aici şi câte locuri va avea. FOTO

OFICIAL | Stadion de 100 milioane de euro în Liga 1. Ce echipă va juca aici şi câte locuri va avea. FOTOgalerie foto

Superliga

Comentarii

Un stadion de aproape 100 de milioane de euro va fi construit pentru o echipă din Liga 1.

Infrastructura sportivă din România se îmbogăţeşte cu un nou stadion. De fapt, intenţia autorităţilor este să ridice aici un întreg complex sportiv, cu stadion de fotbal, arenă de tenis, stadion de atletism şi terenuri de antrenament.

În primă fază vor fi aprobate investiţiile pentru stadionul de fotbal şi terenul de atletism, care înseamnă o investiţie de aproape 100 de milioane de euro.

Stadion nou în Liga 1. Va costa aproape 100 de milioane de euro şi va avea 18.000 de locuri

Visul lui Gică Hagi de a vedea un stadion nou în Constanţa, pe care să joace Farul, prinde contur. Potrivit ziuaconstanţa.ro, consilierii locali urmează să aprobe sursele de finanţare pentru noua arenă care se va construi la malul Mării Negre.

Este vorba despre un stadion de fotbal de 18.000 de locuri, care, cu tot cu terenul de atletism şi cu amenajările din zona complexului, înseamnă o investiţie de aproape 100 de milioane de euro. Mai precis, 498,5 milioane de lei, cu tot cu TVA.

CLICK AICI PENTRU IMAGINI CU NOUL STADION DIN CONSTANŢA!

Noul stadion va purta numele ”Gheorghe Hagi” şi autorităţile intenţionează să construiască aici şi arena de tenis ”Simona Halep”, dar şi un centru sportiv de recuperare, refacere şi pentru cantonamente. Ultimele proiecte sunt însă în stadiu de sinteză.

În primă fază, vechiul stadion al Farului va fi demolat şi aici urmează să fie ridicate o arenă de fotbal, dar şi un teren de antrenament de fotbal, dar şi de atletism - care va avea capacitatea de 1.000 de locuri acoperite.

Cea mai mare parte a investiţiei, adică 477,9 milioane de lei, va fi asigurată de Compania Naţională de Investiţii. Diferenţa va fi suportată de autorităţile locale din Constanţa. Ridicarea noului stadion din Constanţa ar urma să dureze aproximativ doi ani.

”La Bucureşti e deschidere (n.r. autorităţile de la Bucureşti trebuie să aprobe proiectul), sperăm să se aprobe cât mai repede şi să începem construirea acestui stadion, care, cred eu, în 2024 să-l avem, să putem să jucăm pe el.

Cel puţin aşa o văd eu, sunt optimist, ca în 2024 să putem să intrăm să jucăm pe el”, a spus Gică Hagi, într-o declaraţie făcută în luna mai a acestui an.

În prezent, Farul Constanţa îşi dispută meciurile la Ovidiu, pe stadionul construit de Gică Hagi, deoarece vechea arenă este într-o avansată stare de degradare.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: farul 

viewscnt
Articole similare