Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Stadion de 100 de milioane € pentru noul ”grand” al Ligii 1! Investitor ”foarte puternic”, aşteptat să se alăture celui mai ambiţios proiect din fotbalul românesc

Stadion de 100 de milioane € pentru noul ”grand” al Ligii 1! Investitor ”foarte puternic”, aşteptat să se alăture celui mai ambiţios proiect din fotbalul românescgalerie foto

Superliga

Comentarii

Odată cu fuziunea dintre Farul şi Viitorul Constanţa, Gică Hagi a pus bazele celui mai ambiţios proiect din fotbalul românesc, care de abia începe să ia amploare acum. Autorităţile au anunţat că au ”fost avizaţi indicatorii tehnico-economici” pentru construirea sezonului, adică a fost obţinute finanţarea şi aprobările necesare.

Deşi a reuşit să cucerească titlul cu Viitorul Constanţa în 2017, Gică Hagi a înţeles că nu va reuşi niciodată să îşi transforme echipa, în forma sa de atunci, într-un ”grand” al campionatului nostru.

Fără o bază mare de fani, ”Regele” era mereu nevoit să îşi vândă jucătorii pentru a strâne fonduri, astfel că îşi administra clubul, în mare parte, din banii câştigaţi din transferuri.

Pentru a putea pune cu adevărat bazele celui mai ambiţios proiect din fotbalul românesc, Gică Hagi s-a aliat cu Farul şi cu autorităţile din Constanţa şi a pus la calea fuziunea cu Viitorul.

Aceasta a fost dusă la capăt la începutul ultimului sezon, cu promisiunea că va aduce fani la un nou stadion mult aşteptat în Constanţa.

Până acum, nimic concret nu se auzise despre arena ”Gheorghe Hagi”, dar anunţul aşteptat cu nerăbdare de fanii dobrogeni a fost făcut într-un final.

Conform Playsport, în urma şedinţei Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe, proiectul a fost aprobat şi va fi finanţat exclusiv de bani publici.

Costul de construcţie se va ridica la 480,5 milioane de lei, adică aproape 100 de milioane de euro, iar arena are să fie amplaasată în locul precedentului stadion Farul, care stă să cadă.

Stadion de 100 de milioane € pentru noul ”grand” al Ligii 1!

 

Termenul ”livrării” noului stadion, cu o capacitate de aproape 20.000 de locuri, ar trebui să fie 2024, conform primarului din Constanţa.

În şedinţa Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe din data de 28.09.2022 au fost avizaţi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii 'Construire stadion 'Gheorghe Hagi'.

Finanţarea se va realiza de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Nationala de Investitii pentru suma de 474,5 milioane lei (inclusiv TVA) şi de către Beneficiarul U.A.T. Muncipiul Constanţa, judeţul Constanţa care va contribui cu suma de 6 milioane lei (inclusiv TVA).

Noul complex sportiv va fi edificat pe amplasamentul existent al stadionului echipei de fotbal Farul Constanta şi va cuprinde o arenă de fotbal cu o capacitate de 18.190 spectatori, un teren de antrenament pentru fotbal şi o pistă de atletism omologată pentru competiţii interne şi internaţionale, având o tribună cu capacitatea de cca. 1.000 locuri şi o clădire destinată vestiarelor echipelor de fotbal şi atletism, inclusiv vestiarele antrenorilor şi sălile de discuţii cu jucătorii şi cabinele medicale aferente.

În plus faţă de funcţiunile de bază, stadionul urmează să integreze şi o serie de funcţiuni complementare care sunt considerate necesare pentru viitoarea exploatare a construcţiei:

Săli de antrenament – atletism indoor, squash/tenis de masă şi fitness, centru de conferinţe, spaţiu expoziţional, spaţii administrative, spaţii comerciale şi spaţii de alimentaţie publică”, s-ar arăta în comunicatul emis de Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe.

Pe lângă noul stadion, Gică Hagi a dezvăluit, într-un interviu cu Orange Sport, că mai aşteaptă şi un investitor ”foarte puternic” alături de Farul Constanţa.

Mai multe fotografii cu proiectul pentru noua arenă pot fi văzute AICI.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: farul 

viewscnt
Articole similare