Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ioan Niculae va investi la o altă echipă. Primul obiectiv pe care l-a stabilit şi ce se întâmplă cu Astra: ”FIFA n-a respectat legile”

Ioan Niculae va investi la o altă echipă. Primul obiectiv pe care l-a stabilit şi ce se întâmplă cu Astra: ”FIFA n-a respectat legile”

Fotbal intern

Comentarii

Sunt mari şanse ca Ioan Niculae să investească într-o altă echipă, după ce a adus Astra într-o situaţie dezastruoasă.

Astra Giurgiu, fostă campioană a României, joacă în prezent în Liga 3 şi se află într-o situaţie ruşinoasă.

Clubul patronat de Ioan Niculae a primit nu mai puţin de 78 de goluri în 8 etape şi n-a marcat niciunul.

Astra a depus deja o cerere de retragere din campionat şi Ioan Niculae ar urma să investească într-o altă echipă, care ar începe din ultima ligă.

Ioan Niculae, dispus să investească într-o nouă echipă după ce a adus Astra în pragul desfiinţării

Astra Giurgiu este departe de vremurile de glorie. Dacă în urmă cu 6 ani ieşea campioană, acum este aproape desfiinţată.

Echipa giurgiuveană a început sezonul în Liga 3, dar trăieşte un adevărat coşmar. Astra a primit nu mai puţin de 78 de goluri în primele 8 etape şi şefii clubului au decis să retragă echipa din campionat.

Marian Costea, preşedintele clubului, susţine că nu mai are sens ca actuala echipă să consume bani. Totuşi, susţine că va fi înfiinţată o nouă echipă, care de la anul va începe în Liga 4, va fi patronată tot de Ioan Niculae şi va avea ca obiectiv revenirea în Superliga.

”Ştiţi care este problema? Multe echipe din lumea aceasta au luat-o din ligi inferioare. Şi noi suntem dispuşi să o luăm de la capăt la anul şi în trei ani de zile să ajungem din nou în prima ligă. Bineînţeles (n.r. cu ajutorul domnului Niculae)”, a spus Marian Costea pentru playsport.

Astra Giurgiu, sufocată de datorii

Marian Costea susţine că Astra a ajuns în această situaţie din cauza faptului că FIFA le-a interzis să legitimeze jucători, din cauza unor datorii:

”Eu am încercat să ţin cât mai mult, noi societatea am încercat să ţinem cât mai mult echipa, să putem să onorăm competiţia, dar am ajuns într-un punct în care chiar nu se mai poate.

Sunt mai mulţi jucători împrumutaţi. Nu au vrut să rămână să joace în Liga 3. Pentru că au avut oferte destul de bune, i-am lăsat să joace la echipele respective.

Nu am luat în calcul o secundă că cei de la FIFA nu vor respecta legile. Am avut 15 jucători care s-au antrenat o lună şi jumătate, ca să nu pot să îi legitimez. Ne plimbam în seria aceasta la ce lot am fi avut”, a mai spus Marian Costea.

Problema este însă mult mai complexă. Astra se confrunta cu mari probleme financiare încă de când a luat titlul, în 2016, în ciuda bonusurilor consistente pe care le-a primit de la UEFA.

Astra a acumulat datorii de la un an la altul şi a ajuns astfel aproape de desfiinţare. În anul fiscal 2021, Astra figura cu datorii totale de 18,5 milioane de euro.

Situaţia s-a agravat pe fondul problemelor pe care Ioan Niculae le-a avut cu justiţia, după ce a fost închis pentru corupţie. Între timp, patronul echipei a fost eliberat, dar situaţia Astrei nu s-a îmbunătăţit.

Pentru Astra, ar fi pentru a doua oară când o ia de la capăt. În 2003, echipa a fuzionat cu Petrolul Ploieşti, dar Ioan Niculae a decis în 2005 să reînfiinţeze Astra.

Afla mai multe despre: astra 

viewscnt
Articole similare