Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Astra se retrage din campionat. Cererea oficială a giurgiuvenilor către FRF, după umilinţele fără număr din Liga 3

Astra se retrage din campionat. Cererea oficială a giurgiuvenilor către FRF, după umilinţele fără număr din Liga 3

Fotbal intern

Comentarii

Astra Giurgiu, campioana Ligii 1 în 2016, a cerut Federaţiei Române de Fotbal să se retragă din campionat. Ajunşi în Liga 3, giurgiuvenii au o serie dezastruoasă de rezultate şi nu mai doresc să continue competiţia, făcând o cerere oficială în acest sens.

Astra Giurgiu a cucerit campionatul României în anul 2016, cu Marius Şumudică la cârmă. În acei ani, formaţia giurgiueană a mai cucerit o Cupă a României (2014) şi de două ori Supercupa României (2015, 2017).

Astra vrea să se retragă din campionat. Cererea oficială a giurgiuvenilor către FRF, după umilinţele fără număr din Liga 3

Din acel moment însă, Astra a luat-o la vale, ajungând până în Liga 3. Cu o serie absolut ruşinoasă de rezultate, clubul, aflat în insolvenţă, a luat decizia de a părăsi timpuriu competiţia din al treia divizie.

În acest sens, Astra Giurgiu a trimis o cerere oficială către FRF în care solicită retragerea din campionat şi sunt explicate problemele uriaşe cu care se confruntă clubul.

Printre acestea, formaţia din Giurgiu susţine că FIFA i-a impus abuziv să plătească datoriile către jucători ca Wutrich, Boe-Kane, Ngapout şi Montini, deşi aceştia nu s-au înscris la masa credală, dar şi faptul că nu poate alcătui un lot complet de jucători pentru continuarea sezonului competiţional din cauza datoriilor financiare.

”Având în vedere faptul că FIFA ne-a impus sancţiunea interdicţiei de a înregistra  jucători, clubul a ajuns în situaţia de a nu-şi putea constitui lotul. Ne aflăm în situaţia ingrată de a nu putea ieşi din acest impas, deşi nu datorăm sumele reclamate.

Nu putem scăpa de sancţiunea impusă abuziv de FIFA şi suntem în situaţia de a nu avea un lot complet de jucători. În acest condiţii, ne vedem nevoiţi să solicităm retragerea din Campionatul Naţional Liga a 3-a”, se arată în comunicatul oficial al clubului din Giurgiu, conform Gsp.

Astra are un sezon absolut ruşinos. După opt etape scurse din Liga 3, astralii sunt pe ultimul loc, cu zero puncte şi cu un golaversaj de neconceput: 0-78.

Printre eşecuri se numără unele care vor rămâne în istorie. 0-13 cu Dinamo, 0-19 cu CS Tunari sau 0-12 cu Aninoasa, meci care a fost întrerupt definitiv în minutul 47 din cauza numărului insuficient de jucători pe care se mai putea baza în repriza a doua.

Rezultatele înregistrate de Astra în Liga 3, în acest sezon:

  • CS Real Bradu - Astra 10-0
  • Astra - SC Popeşti Leordeni 0-3
  • Muscelu Câmpulung - Astra 3-0
  • Astra - CS Dinamo 0-13
  • CS Tunari - Astra 19-0
  • Astra - Unirea Bascov 0-12
  • Flacăra Moreni - Astra 6-0
  • Aninoasa - Astra 12-0

Afla mai multe despre: astra giurgiu. liga 3 

viewscnt
Articole similare