Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Nici în ziua de azi nu înţeleg”. Dan Nistor regretă cel mai important transfer din carieră. ”M-a adus băiatul antrenorului”

”Nici în ziua de azi nu înţeleg”. Dan Nistor regretă cel mai important transfer din carieră. ”M-a adus băiatul antrenorului”
Comentarii

Dan Nistor este unul dintre cei mai experiemntaţi fotbalişti români aflaţi în activitate. Mijlocaşul Universităţii Cluj a debutat la nivelul primei ligi în urmă cu 14 ani şi a evoluat în campionatul intern pentru Inter Curtea de Argeş, Pandurii Târgu Jiu, Dinamo, Universitatea şi CFR, iar din sezonul trecut îmracă tricoul ”Şepcilor roşii”. Cu toate acestea, nu mulţi sunt cei care îşi amintesc de faptul că Nistor a evoluat pentru o scurtă perioadă de timp în Ligue 1.

În vara lui 2010, Pandurii l-a transferat pe Nistor de la Internaţional Curtea de Argeş în schimbul sumei de 200.000 de euro. După trei sezoane în care a fost titular indiscutabil la Pandurii, formaţie alături de care a terminat pe locul doi în Superligă în 2013, Nistor a fost transferat de Evian, echipă ce la acea vreme evolua pe prima scenă a fotbalului francez. 

Evian a plătit 800.000 de euro în schimbul lui Nistor, iar fanii echipei din ”Hexagon” aveau mari pretenţii de la mijlocaşul român. Cu toate acestea, Dan Nistor s-a întors în România mai repede decât poate ar fi crezut. După cinci luni în care a bifat doar nouă meciuri, Nistor s-a întors la Pandurii şi a mai îmbrăcat tricoul alb-albaştrii pentru încă două sezoane.

Nistor, ignorat de antrenorul lui Evian. ”Îmi spunea să aştept. Voiam să joc”. Pe francezi i-au ajuns blestemele românului

Dan Nistor a dezvăluit că fiul antrenorului de la Evian a insistat pentru transferul său. Mijlocaşul lui ”U” a declarat că, deşi se pregătea exemplar, Pascal Dupraz l-a ignorat, iar din acest motiv a decis să revină la Pandurii pentru a-şi recăpăta ritmul şi locul de titular. Cu toate acestea, Nistor nu s-a ferit să vorbească despre salariul mult mai mare pe care l-a încasat în Franţa.

Singurul meu regret este că m-am gândit la bani, sincer să fiu. Am avut şi alte oferte, dar am ales partea financiară, pentru că era diferenţă foarte mare între Evian şi Târgu Jiu. Din punct de vedere fotbalistic, nu regret, pentru că ştiu ce s-a întâmplat acolo, drept dovadă (n.r. Evian) echipa s-a desfiinţat.

Pe mine m-a transferat acolo băiatul antrenorului, deci asta n-am înţeles-o nici un ziua de azi şi nici acum nu o înţeleg. Tot vorbeam cu antrenorul şi îmi spunea aşteaptă, aşteaptă, aşteaptă. Am aşteptat o lună, două, şase, dar nu mai puteam aştepta, Aveam o vârstă şi voiam să joc. Nu mai aveam 20 de ani”, a spus Dan Nistor, în exclusivitate pentru Prima Sport.

În 2016, clubul Evian a intrat în faliment, iar o nouă entitate a luat-o de la zero la sfârşitul anului. Clubul a fost redenumit în Thonon Evian Grand Genève FC, iar în prezent evoluează în al patrulea eşalon din Franţa.

 

 
 
 

Afla mai multe despre: dan nistorevianligue 1 

viewscnt
Articole similare