Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nicolae Ciucă se implică în discuţiile din sportul românesc: "Susţin atragerea banilor privaţi în fotbal şi în celelalte sporturi"

Nicolae Ciucă se implică în discuţiile din sportul românesc: "Susţin atragerea banilor privaţi în fotbal şi în celelalte sporturi"

Sporturi

Comentarii

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, joi, cu ocazia organizării în România a Congresului Federaţiei Europene a Sindicatelor Fotbalului Profesionist, Divizia Europa, că apărarea intereselor colective şi individuale ale jucătorilor profesionişti este o misiune comună, motiv pentru care susţine propunerile de îmbunătăţire a cadrului legislativ naţional în ceea ce priveşte atragerea banilor privaţi în sportul românesc.

”Fotbalul rămâne unul dintre cele mai iubite sporturi, reuşind să însufleţească stadioane întregi şi să inspire copii şi tineri din întreaga lume, trezindu-le dorinţa de joacă, de performanţă. România are o îndelungată tradiţie, iar legendele fotbalului nostru şi-au câştigat, prin talent şi antrenamente, locul binemeritat în echipele de vis ale suporterilor. Cu gândul la gloria de odinioară, dar şi cu speranţa că putem gusta din nou din cupa succesului, România are capacitatea de a redeveni remarcată şi remarcabilă în domeniul sportiv. Astfel, nu poate decât să ne onoreze faptul că acest eveniment de anvergură, organizat de  Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Non-amatori din România, reuneşte sindicatele de profil din Europa”, a transmis premierul.

Nicolae Ciucă a mai arătat în mesaj că ”apărarea intereselor colective şi individuale ale jucătorilor profesionişti este o misiune comună, motiv pentru care susţine propunerile de îmbunătăţire a cadrului legislativ naţional în ceea ce priveşte atragerea banilor privaţi în fotbal şi în sportul românesc, în general, concomitent cu susţinerea financiară prin intermediul Ministerului Sportului”.

”Guvernul de coaliţie pe care îl conduc şi-a asumat pentru prima oară de când România a devenit stat membru al Uniunii Europene să includă pe perioada de bugetare comunitară 2021-2027 bani nerambursabili pentru finanţarea educaţiei sportivilor în activitate, dar şi a celor aflaţi la sfârşit de carieră pentru a se putea reintegra cât mai rapid în piaţa muncii - ceea ce dumneavoastră numiţi carieră duală. De asemenea, Guvernul sprijină prin alocări bugetare anuale federaţiile sportive recunoscute conform Legii sportului, pentru a-şi putea desfăşura activitatea curentă, dar şi pentru a da posibilitatea loturilor sportive naţionale la toate eşaloanele de vârstă să poată participa în competiţii europene, internaţionale sau olimpice.

Alături de finanţarea din bani publici, este necesară şi intensificarea eforturilor din partea conducătorilor federaţiilor sportive în atragerea de parteneri şi sponsori. În acest sens, Guvernul României analizează modalităţile de încurajare a finanţărilor în sport, prin măsuri fiscale adecvate, a afirmat premierul.

Afla mai multe despre: ciuca 

viewscnt
Articole similare