Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nikola Jokic, omul recordurilor la prima sa finală NBA. Ce performanţe deosebite a reuşit sârbul lui Denver Nuggets

Nikola Jokic, omul recordurilor la prima sa finală NBA. Ce performanţe deosebite a reuşit sârbul lui Denver Nuggets

NBA

Comentarii

Nikola Jokic (28 de ani) a fost în zi mare în prima sa finală NBA din carieră şi a ajutat-o pe Denver Nuggets să obţină, în premieră, o victorie la primul meci al francizei în ultimul act al ligii americane de baschet.

Nikola Jokic, omul recordurilor la prima sa finală NBA. Performanţele deosebite ale sârbului

Denver Nuggets şi Nikola Jokic scriu istorie în NBA. La prima participare în istoria francizei într-o finală a ligii, formaţia din Conferinţa de Vest a obţinut şi prima victorie, 104-93 cu Miami Heat.

O parte importantă din acest succes istoric al celor de la Denver Nuggets i se datorează, fără îndoială, şi lui Nikola Jokic.

Sârbul, aflat şi el în premieră într-o finală NBA, a fost din nou într-o zi de graţie, ajutându-şi echipa cum a putut mai bine, iar statisticile vorbesc de la sine. Recordurile, de asemenea.

Jokic a reuşit 27 de puncte, 14 pase decisive şi 10 recuperări, fiind la al nouălea triple double în playoff-ul actual, record NBA.

Mai mult, cele 14 pase decisive reprezintă şi ele un record în istoria ligii, cele oferite de jucătorul sârb fiind cele mai multe la un meci de debut într-o finală NBA.

De asemenea, acelaşi număr de 14 assist-uri este cel mai mare număr reuşit de un centru (ca poziţie în teren) într-un meci dintr-o finală a ligii americane de baschet.

Precedentul record, de 13 pase decisive, îi aparţinea lui Bill Russell, la data de 25 aprilie 1969, chiar la ultimul său sezon la Boston Celtics.

Totodată, Jokic devine al doilea jucător din istorie care face triple double la debutul în finală. Celălalt este Jason Kidd, în 2002, pe vremea când juca la New Jersey Nets, în finala cu Los Angeles Lakers.

Nikola Jokic a fost draftat în 2014, de cei de la Denver Nuggets, acolo unde evoluează şi în prezent. A ieşit de două ori consecutiv MVP-ul sezonului, în 2021 şi 2022.

Al doilea meci al finalei NBA, Denver Nuggets - Miami Heat, este programat luni dimineaţă, 5 iunie, de la ora 03:00, tot în Denver, în exclusivitate pe Orange Sport 1.

Afla mai multe despre: nbafinala nbanikola jokicdenver nuggets 

viewscnt
Articole similare