Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Istvan Kovacs ar putea arbitra finala Champions League. Szymon Marciniak, OUT de la City - Inter? Anchetă la UEFA

Istvan Kovacs ar putea arbitra finala Champions League. Szymon Marciniak, OUT de la City - Inter? Anchetă la UEFA
Comentarii

Centralul Szymon Marciniak (42 de ani) ar putea fi înlocuit de românul Istvan Kovacs (38 de ani) la finala Champions League, dintre Manchester City şi Inter Milano, la care a fost delegat iniţial.

Istvan Kovacs ar putea arbitra finala Champions League. Szymon Marciniak, OUT de la City - Inter? Anchetă a UEFA

Arbitrul Szymon Marciniak a ajuns în mijlocul unui scandal în Polonia. El era delegat iniţial să conducă finala Champions League, dintre Manchester City şi Inter Milano, dar riscă să fie înlocuit de cei de la UEFA.

Scandalul în care ar fi implicat centralul este de natură politică. UEFA a deschis o anchetă după ce au apărut informaţii că arbitrul Szymon Marciniak a ţinut un discurs la o reuniune organizată de un politician de extremă dreapta, relatează The Guardian.

Marciniak a vorbit luni la evenimentul organizat de Slawomir Mentzen, liderul partidului Confederaţia, este cunoscut pentru lansarea sloganului politic “Suntem împotriva evreilor, gay-lor, avortului, impozitării şi Uniunii Europene”. Îm 2021, el a ironizat mişcarea Black Lives Matter producând o bere pe care a numit-o White IPA Matters.

Însă în 29 mai el a participat la evenimentul “Everest”, descris ca fiind un eveninent de networking completat cu o sesiune de consum de bere. Activişti antirasism spun că evenimentul a fost de fapt o tentativă de a se obţine susţinere politică.

“UEFA are cunoştinţă de ceea ce se spune despre Szymon Marciniak şi caută clarificări urgente. UEFA şi întreaga comunitate de fotbal detestă „valorile” care sunt promovate de grupul în cauză şi iau aceste acuzaţii foarte în serios”, a anunţat UEFA.

Cel mai probabil, o decizie în acest sens va fi luată în cursul zilei de astăzi, la sediul UEFA de la Nyon.

În cazul în care va fi scos de pe lista pentru ultimul act din Champions League, ar urma să fie înlocuit de românul Istvan Kovacs, anunţat iniţial de UEFA ca rezerva polonezului pentru meciul de la Istanbul.

Szymon Marciniak a avut şi o primă reacţie cu privire la situaţia în care este implicat.

”Ca arbitru internaţional de mulţi ani, am pus mereu pe primul plan fair-play-ul şi respectul faţă de alţi oameni. Şi vreau să transmit mai departe aceste valori.

Întotdeauna am fost împotriva rasismului, antisemitismului şi intoleranţei, ceea ce am demonstrat în timpul meciurilor, ca arbitru. Întotdeauna voi spune stop urii”, a comentat „centralul” polonez.

Szymon Marciniak a condus şi finala Campionatului Mondial din Qatar, din Argentina şi Franţa, unde sud-americanii au câştigat al treilea trofeu, după loviturile de departajare.

În schimb, posibilul înlocuitor al polonezului, Isvtan Kovacs a arbitrat finala Conference League din 2022, dintre AS Roma şi Feyenoord, unde italienii s-au impus cu 1-0.

Iar recent, centralul român a fost la centru la CFR Cluj - U Craiova 1948, de la barajul pentru Conference League, în urma căruia au sărit scântei.

Finala Champions League 2023, Manchester City - Inter Milano, se va disputa sâmbătă, 10 iunie, pe stadionul Olimpic din Istanbul.

Afla mai multe despre: istvan kovacsfinala champions leaguechampions league 

viewscnt
Articole similare