Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Noi contre între FRF şi LPF. "Cele 14 cluburi din Liga 1 nu sunt de acord. Îndemnăm la respectarea principiilor democratice"

Noi contre între FRF şi LPF. "Cele 14 cluburi din Liga 1 nu sunt de acord. Îndemnăm la respectarea principiilor democratice"

Fotbal

Comentarii

Liga Profesionistă de Fotbal are din nou replică pentru Federaţia Română de Fotbal, data aceasta pe subiectul barajului de promovare/menţinerea în Liga 1.

Federaţia Română de Fotbal şi-ar fi dorit ca barajul de promovare/menţinere în Liga 1 să se dispute într-o singură manşă, însă Liga Profesionistă de Fotbal, împuternicită de cele 14 cluburi din Liga 1, se opune acestui demers, fiind adepta sistemului tur-retur. În plus, LPF solicită reprezentanţilor FRF să ţină cont de dorinţa celor 14 cluburi, dorinţă exprimată după prinicipii democratice.

"1. Liga Profesionistă de Fotbal a primit punctele de vedere ale tuturor cluburilor membre în ceea ce priveşte varianta propusă de Federaţia Română de Fotbal, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv din data de 25 iunie 2020, ca jocurile de baraj pentru menţinerea/promovarea în Casa Liga 1 să se desfăşoare într-o singură manşă. Cele 14 cluburi membre ale Ligii 1 au susţinut, în unanimitate, că nu sunt de acord cu varianta de lucru propusă de Federaţia Română de Fotbal şi că doresc să dispute jocurile de baraj în două manşe, aşa cum prevede şi Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice al FRF.

2. Liga Profesionistă de Fotbal a transmis, pe cale de consecinţă, către Federaţia Română de Fotbal o adresă prin care prezintă punctul de vedere al cluburilor membre, şi a îndemnat pe această cale FRF, ca, pentru respectarea principiilor democratice care guvernează activitatea fotbalistică din România, să solicite cluburilor din Liga 2 punctul de vedere cu privire la modul în care acestea doresc să dispute jocurile de baraj (în dublă manşă cum prevede ROAF al FRF sau varianta nouă a FRF, într-o singură manşă)", se arată în comunicatul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice, ocupanta poziţiei a 3-a în Liga a II-a va disputa cu locul 6 din play-out-ul Ligii I un meci de baraj de menţinere/promovare în dublă manşă.

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal aprobase, la 5 iunie, în calendarul competiţional pentru încheierea sezonului 2019-2020, ca partidele de baraj să se dispute în 5 şi 9 august 2020.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare