Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nu e Van Dijk! Florin Gardoş a rămas impresionat de gladiatorul lui Southampton: ”Mergeai la război cu el” | EXCLUSIV

Nu e Van Dijk! Florin Gardoş a rămas impresionat de gladiatorul lui Southampton: ”Mergeai la război cu el” | EXCLUSIV

Premier League

Comentarii

Florin Gardoş este unul dintre cei 16 români care, de-a lungul istoriei, a îmbrăcat tircoul unei echipe din Premier Leaghue. Deşi a bifat doar 11 meciuri de campionat în patru ani pentru Southampton, fostul fundaş al lui FCSB declarat că în Anglia a simţit pe pielea lui cât de puternic este fotbalul britanic.

Florin Gardoş a rămas uluit de mentalitatea lui Jose Fonte: ”Incredibil”

Invitat la SportCast cu Sile, un podcast Orange Sport realizat de Silviu Tudor Samuilă, Florin Gardoş a vorbit despre concurenţa de la Southampton. Acesta se aştepta ca James Ward-Prowse să devină un mijlocaş de naţională şi a dezvăluit că a simţit, într-o oarecare măsură, un sentiment de inferioritate la nivel tehnic faţă de belgianul Toby Alderweireld.

Cu toate acestea, românul a rămas impresionat de mentalitatea lui Jose Fonte, portughezul care a fost unul dintre artizanii Portugaliei la EURO 2016. Gardoş a explicat că mentalitatea lusitanului suplinea lacunele sale tehnice.

Silviu Tudor Samuilă: Doamne, ce picior are Ward-Prowse. O pune unde vrea el. Mi se pare uluitor.

Florin Gardoş: Îmi plăcea la el că juca destul de puţin, dar dacă astăzi juca 10 minute în Premier League, mâine se ducea să joace 90 de echipe la echipa a doua.

Silviu Tudor Samuilă: Povesteşte-mi un pic. În momentul în care ai ajuns acolo, te simţeai din filmul ăla? Ai avut dubii, sau simţeai că o să poţi face faţă?

Florin Gardoş: Dubii nu am avut, dar odată ce am văzut concurenţa, la Fonte şi la Alderweireld simţeam că sunt mai buni decât mine. Aveau alt background, altă şcoală.  Făceam un anuit tip de exerciţii, în care trebuia să fac o preluare cu stângul şi să dau o diagonală cu dreptul, sau invers. Eu, de exemplu, dădeam doar una. Alderweireld le dădea pe toate. Era un pic altceva, pentru că a fost crescut la Ajax. Fonte nu este un jucător atât de cunoscut, deşi a câştigat EURO. El a fost ales cel mai bun jucător, şi de noi, şi de suporteri, într-o echipă cu Mane, Tadic... Ca să îţif aci o idee la ce nivel era. Mă uitam la el şi ziceam: ”Incredibil! La niciun capitol individual, viteză, forţă, nu este peste mine”. Dar avea o atitudine... Ziceai că mergi la război cu el. Poate era doar în mintea mea că sunt sub ei, dar mereu aveam impresia că nu sunt acolo, nu sunt la nivelul lor. 

Jose Fonte a îmbrăcat tricoul lui Southampton în perioada 2010-2017. În total a adunat 260 de meciuri şi a marcat 15 goluri. În prezent, lusitanul, în vârstă de 40 de ani, joacă la Braga.

Afla mai multe despre: florin gardoşsouthamptonpremier leaguejose fonte 

viewscnt
Articole similare