Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Nu este jenant, domnule ministru?” Eduard Novak, pus în dificultate de o întrebare a reporterului Orange Sport | VIDEO

”Nu este jenant, domnule ministru?” Eduard Novak, pus în dificultate de o întrebare a reporterului Orange Sport | VIDEO

Special

Comentarii

Eduard Novak a fost pus în dificultate de o întrebare adresată de reporterul Orange Sport, Răzvan Ionaşcu.

Ministrul Sportului a susţinut o conferinţă de presă în care a vorbit despre finanţarea sportului românesc în anul 2023, dar şi despre strategia pe care a pregătit-o pentru dezvoltare.

Printre altele, Eduard Novak a vorbit despre algoritmul prin care banii au fost împărţiţi către federaţii, după ce Elisabeta Lipă s-a plâns că a primit la Canotaj doar 40% din bugetul pe care l-a solicitat.

Eduard Novak, despre normele de hrană ale sportivilor: ”Au toate condiţiile”

În acest moment, sportivii au o normă de hrană stabilită de 70 de lei, stabilită prin lege. Când se află în cantonamente, suma este de 80 de lei.

Răzvan Ionaşcu, reporterul Orange Sport care a participat la conferinţa organizată de Ministerul Sportului, l-a întrebat pe Eduard Novak dacă suma este suficientă pentru un sportiv de performanţă.

Întrebarea l-a pus uşor în dificultate pe Eduard Novak, cel care a promis că va rezolva această problemă în maximul o lună de zile.

Pe de altă parte, ministrul Sportului susţine că situaţia este un pic exagerată, deoarece sportivii din loturile olimpice beneficiază de condiţii excelente:

Răzvan Ionaşcu: Vorbiţi cât a făcut Guvernul României pentru sportul românesc, cât vă implicaţi... nu este jenant faptul ca un sportiv de performanţă să primească ca normă de hrană 70 de lei? Iar când pleacă în cantonament, 80 de lei pe zi.. Dumneavoastră puteţi trăi cu 80 de lei pe zi, la efortul pe care-l depune un sportiv de performanţă? 80 de lei pe zi reprezintă norma de masă pe zi, pentru toate cele 3 mese...

Eduard Novak: Am înţeles... Aţi ridicat un subiect care, concret... este vorba despre o modificare a HG 1447, care conţine, din păcate, multe inadverstenţe. Cum aşa vorbim şi despre faptul cu 80% din premierile sportivilor merg spre artele marţiale... Deci sunt lucruri de corectat.

Dacă vedeţi harta finanţării unei Federaţii şi sportivii de performanţă de care vorbiţi, ce condiţii au, cred că nu este chiar just.

Şi nu este o problemă aceşti 70 de lei care ar conta foarte mult în... adică aţi prezentat ca şi când un sportiv trebuie să-i fie foame şi să nu poată să practice sport de performanţă, ceea ce nu este adevărat.

(n.r. încearcă o glumă) Probabil că 70 de lei ajung la gimnaste, care mănâncă şi de 50 de lei... În 2023, sportivii de performanţă, în România, care sunt parte din loturile naţionale, au toate condiţiile.



 

Afla mai multe despre: novak 

viewscnt
Articole similare