You are here:

”Nu sunt surprins”. Rafael van der Vaart a numit jucătorul român care poate face diferenţa în România - Ţările de Jos: ”L-am văzut! Şi-a arătat calităţile”

”Nu sunt surprins”. Rafael van der Vaart a numit jucătorul român care poate face diferenţa în România - Ţările de Jos: ”L-am văzut! Şi-a arătat calităţile”

Echipa națională

Comentarii

Rafael van der Vaart, fostul mijlocaş al lui Real Madrid, a prefaţat partida dintre România şi Olanda din optimile EURO 2024.

Van der Vaart a vorbit foarte frumos, atât despre naţionala României, cât şi despre fanii tricolori ce au făcut atmosferă superbă în Germania, dar a susţinut cu tărie că ”Portocala Mecanică” trebuie să se califice în sferturi, având în vedere valoarea lotului şi experienţa la turneele finale.

Discurs categoric din partea unui olandez care a scris istorie în fotbal: ”Trebuie să câştigăm”

”Cu tot respectul pentru România, suntem clar favoriţi. Va trebui să jucăm mult mai bine decât în grupe. Toată lumea este mulţumită în România. Va fi un meci dificil.

Am văzut partida cu Ucraina. Am fost foarte surprins. Echipa a jucat foarte bine, compact. Am foarte mulţi prieteni în România şi cred că v-aţi descurcat mai bine decât au crezut toţi.

(n.r. Te-au impresionat fanii români?) Nu sunt deloc surprins. Am mulţi prieteni în România, mai ales în Bucureşti. Ştiu că suporterii iubesc sportul. Sunt foarte bucuros, pentru că am înţeles că a fost mereu sărbătoare după meciuri.

Voi păstra prietenia, dar sper că mâine va câştiga Olanda. Ne gândim deja la Turcia sau Austria (n.r. posibiliul adversar din sferturi), dar până atunci trebuie să câştigăm meciul cu România.

(n.r. Este un meci special pentru tine, având în vedere că soţia ta joacă handbal în România?) Da. Am un respect deosebit pentru români

România are calitate, dar Olanda dacă joacă bine trebuie să câştige în mod normal., a spus Rafael Van der Vaart, la Prima Sport.

Fostul coechipier al lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid ştie ce român poate face diferenţa cu Olanda: ”L-am văzut!”

Van der Vaart a dezvăluit că Gheorghe Hagi a fost unul dintre idolii săi şi a remarcat prestaţia lui Ianis din partida cu Slovacia, cel care a scos penalty-ul din care s-a marcat golul egalizator.

”(n.r. Te-a impresionat vreun jucător român?) Hagi este unul dintre idolii mei, l-am văzut pe Ianis jucând în ultimul meci. Este o presiune mare pe umerii lui. Şi-a arătat calităţile, chiar şi cu această presiune.

L-am urmărit în Scoţia (n.r. la Rangers) Îl cunosc foarte bine şi pe Răzvan Marin, a marcat un gol superb în primul meci”, a adăugat Rafael Van der Vaart.

România înfruntă Olanda într-un meci oficial pentru prima oară după o pauză de 11 ani. În martie 2013, "Portocala Mecanică" reuşea să obţină o victorie clară, cu scorul de 4-0, în calificările pentru Campionatul Mondial din 2014.

 
 

 

Afla mai multe despre: euroechipa naţionalărafael van der vart 

viewscnt
Articole similare