Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O antrenoare ucraineană de fitness, răvăşită de gestul făcut de un român într-o benzinărie: ”Am început să plâng. Nu înţelegeam, cum aşa?”

O antrenoare ucraineană de fitness, răvăşită de gestul făcut de un român într-o benzinărie: ”Am început să plâng. Nu înţelegeam, cum aşa?”

Special

Comentarii

Yulia Chernitskaya, o tânără antrenoare de fitness şi influencer în Ucraina, a fost impresionată de generozitatea arătată de un român.

Războiul declanşat de Rusia în Ucraina a provocat o criză umanitară. Potrivit estimărilor, aproximativ 3,3 milioane de ucraineni au fost nevoiţi să-şi părăsească ţara.

În jur de 515.000 de ucraineni au intrat în România, însă doar aproximativ 80.000 au ales să rămână în ţara noastră şi 4.137 au cerut azil. Ceilalţi ne-au tranzitat ţara spre alte destinaţii din Europa.

Printre cei care au trecut prin România a fost şi Yulia Chernitskaya, o tânără în vârstă de 36 de ani, din Odesa. Ea a rămas extrem de impresionată de generozitatea unui bărbat român.

O antrenoare de fitness din Ucraina, impresionată până la lacrimi de români

Înainte să înceapă războiul, Yulia Chernitskaya era antrenoare de fitness în Odesa şi se bucura de mult succes pe reţelele de socializare, unde are peste 100.000 de fani.

Mamă a 4 copii, Yulia Chernitskaya şi-a văzut însă viaţa dată peste cap de război şi a fost nevoită să plece din Ucraina pentru a-şi proteja familia.

Ea a ales să treacă prin România în drumul său spre vestul Europei, însă a rămas impresionată de oamenii din ţara noastră, după un gest făcut de un bărbat într-o benzinărie.

”Aceşti bani (n.r. 200 de lei) mi i-a dat un bărbat de 60-65 de ani, la benzinărie, când ieşit spre maşină după ce am achitat plinul făcut.

Şi-a şters parbrizul şi m-a întrebat: Ucraina? (în limba română).

Am răspuns: Ucraina.

Probabil m-a aşteptat după ce a văzut plăcuţele de înmatriculare ucrainene. Şi-a deschis portofelul şi mi-a dat 100 de lei. Şi-a spus: Slavă Ucrainei!

Am început să plâng. Am refuzat să iau banii pentru că avea şi o maşină veche. Dar şi-a deschis portofelul şi mi-a dat încă 100 de lei. Mi-a zis că ”ai nevoie de ăştia. Glorie Ucrainei!”

Mulţumesc! La urma urmei, el nu ştie că încă 4 copii am încă 4 copii care aşteaptă acasă. Bine că nu i-am spus, că altfel îşi golea portofelul. Am vrut să-l îmbrăţişez, dar el nu m-a lăsat.

Dacă vreodată, cumva, omul acesta îmi citeşte postarea - să ştii că ai ajutat o mamă cu 4 copii.

M-am urcat în tăcere în maşină, mi-am şters lacrimile ca să pot conduce şi nu înţelegeam. Cum aşa?

Întreaga lume ne susţine şi ne ajută! Ne dau locuinţe gratis, mâncare, haine, bani. Şi vecinii ruşi ne omoară!

Mulţumesc! Vă mulţumesc tuturor! Cine m-a adăpostit cu copiii! Care ne ajută în toate! Prietenilor mei, care îmi trimit bani să avem cu ce trăi”, a fost mesajul postat de Yulia Chernitskaya.

În comentariile de la postare, mai mulţi ucraineni şi ucrainence s-au declarat impresionaţi de cât de bine au fost primiţi de români şi Yulia Chernitskaya a vorbit în termeni laudativi despre ospitalitatea din ţara noastră.

Afla mai multe despre: ucraina 

viewscnt
Articole similare