Vladmiri Putin a fost enervat de una dintre sancţiunile impuse Rusiei după ce a declanşat războiul din Ucraina.
Vladimir Putin a călcat în picioare toate tratatele internaţionale şi, pe 24 februarie, a decis să-şi trimită armata în Ucraina.
Comunitatea internaţională a reacţionat şi, printre altele, a decis să aplice Rusiei mai multe sancţiuni. Cele mai dure sancţiuni sunt cele economice şi au produs deja urmări în Rusia.
Ce sancţiune l-a enervat pe Vladimir Putin
Ca reacţie la invazia Ucrainei, comunitatea internaţională a decis să deconecteze de la SWIFT mai multe mari bănci din Rusia şi activele pe care acestea le deţin în străinătate au fost îngheţate.
- Aplicaţia Orange Sport este gratuită şi poate fi descărcată din Google Play şi App Store.
În plus, au fost interzise exporturile în Rusia a mai multe tipuri de produse, printre care cele de tehnică.
Însă şi forurile sportive au luat măsuri împotriva Rusiei. UEFA şi FIFA au exclus naţionala din barajul pentru Cupa Mondială, în timp ce cluburile de fotbal din Rusia nu mai sunt acceptate în competiţiile europene.
De asemenea, Comitetul Interaţional Olimpic a decis să-i excludă pe ruşi din toate competiţiile. Aceleaşi măsuri au fost aplicate şi Belarusului, care a sprijinit invadarea Ucrainei.
Printre cei afectaţi au fost şi sportivii paralimpici din Rusia şi Belarus. Aceştia ar fi trebuit să participe la Jocurile Paralimpice din Beijing, însă au fost excluşi.
- Vrei să vezi cele mai tari competiții sportive, oriunde ai fi? Ia-ți oferta Orange Love pentru fibră și TV.
Această sancţiune l-a enervat pe Vladimir Putin, care a avut un discurs dur la adresa celor care au luat această decizie.
În compensaţie, preşedintele Rusiei a decis să organizeze o competiţie dedicată sportivilor paralimpici din toată lumea, un fel de turneu paralimpic paralel care s-ar putea transforma într-o competiţie desfăşurată regulat.
”O lovitură grea pentru mişcarea olimpică a fost utilizarea de către oficialii din sporturile internaţionale a mecanismului ilegal de responsabilitate colectivă, care a fost lansat pentru prima dată în vara anului 2016, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (n.r. când Rusia a fost exclusa pentru dopaj şi sportivii ruşi au evoluat sub steag neutru).
Toate acestea duc nu numai la piederea autorităţii şi a independenţei organizaţiilor importante pentru dezvoltarea sportului mondial, ci şi la încălcarea normelor din Carta Olimpică, inclusiv a tezei cheie, cum că Jocurile Olimpice nu sunt o competiţie între ţări, ci între sportivi.
Culmea cinismului a fost eliminarea sportivilor ruşi şi bieloruşi de la Jocurile Olimpice de la Beijing. Nu doar sportivii nevinovaţi au suferit, ci şi sportivii paralimpici, oameni care au depăşit cele mai grele încercari ale vieţii, demni de tot sprijinul şi admiraţia posibilă, cei care, prin exemplul lor, dau speranţă milioanelor de oameni. Cred în ei înşişi şi în forţa lor.
Rusia, pentru care fidelitatea faţă de idealurile sportului şi olimpismului a fost şi rămâne întotdeauna de neclintit, nu va accepta privarea sportivilor şi antrenorilor lor de o competiţie importantă.
Ei s-au pregătit pentru asta de foarte mult timp. Şi am decis să ne organizăm propriile competiţii, deschise sportivilor paralimpici din întreaga lume”, a declarat Vladimir Putin.
Jocurile Paralimpice ogranizate la ordinul lui Vladimir Putin au început pe 17 martie, în localitatea Khanty-Mansiysk, din Rusia şi se vor încheia duminică, 20 martie.
- Citește și
- VIDEO | Marc Marquez, accident şocant în calificările de la MP al Indoneziei. Primele informaţii despre starea pilotului spaniol
- Gigi Becali nu este unic în Liga 1! Dezvăluire bombă a lui MM Stoica: ”La Universitatea Craiova şi Rapid se implică patronii” | EXCLUSIV
- Reacţia şocantă pe care o au cetăţenii ruşi când un fost fotbalist ucrainean le spune ce face armata Rusiei în Ucraina
Afla mai multe despre: vladimir putin