Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia şocantă pe care o au cetăţenii ruşi când un fost fotbalist ucrainean le spune ce face armata Rusiei în Ucraina

Reacţia şocantă pe care o au cetăţenii ruşi când un fost fotbalist ucrainean le spune ce face armata Rusiei în Ucrainagalerie foto

Special

Comentarii

Evgheni Selezniov, fost internaţional ucrainean, este revoltat de atitudinea oamenilor de rând din Rusia, dar şi a sportivilor când vine vorba despre Ucraina.

Pe 24 februarie, armata rusă a declanşat războiul din Ucraina şi Vladimir Putin, alături de propaganda rusă, au numit invazia ”operaţiune specială de denazificare”.

În tot acest timp, în Rusia a fost promovată ideea că armata rusă nu face altceva decât să-i apere pe cetăţenii ucraineni de agresiunea NATO.

Evgheni Selezniov, cel care a jucat jumătate de sezon în Rusia, la Kuban Krasnodar, se declară însă revoltat de felul în care cetăţenii Rusiei s-au lăsat păcăliţi de propagandă.

Ce cred ruşii despre războiul din Ucraina: ”Ei spun că ne protejează din Ucraina”

Propaganda rusă a reuşit să-şi atingă obiectivul şi cei mai mulţi oameni de rând sunt de părere că războiul declanşat de Vladimir Putin în Ucraina este justificat, deoarece ţara a intrat sub stăpânirea Statelor Unite.

Evgheni Selezniov susţine că a vorbit cu mai mulţi ruşi şi aceştia n-au înţeles coşmarul pe care-l provoacă armata lor în Ucraina. Într-un discurs foarte dur, Evgheni Selezniov îi numeşte ”animale” pe cei care i-au invadat ţara:

”A fost marea mea greşeală că am jucat în Rusia. Dă-i dracului de invadatori! Pentru mine există o diferenţă între ruşi şi cei care au atacat. Nu toată lumea din Rusia susţine acest lucru. Aici nu este vorba dacă eşti sau nu rus. Ori eşti om şi gândeşti corect, ori nu.

Am vorbit cu nişte ruşi, ei nu înţeleg ce se întâmplă cu noi şi nu cred în asta (n.r. că Rusia a atacat Ucraina). Ei spun că au venit să ne protejeze şi că America este de vină pentru tot. Pe cine să protejaţi şi de cine? Ne bombardaţi casele! Nu am cerut să fim protejaţi. Sunteţi nebuni acolo, dar oamenii mor aici.

Se spune că avem fascişti. Ce fel de fascişti sunt? Am o atitudine foarte negativă faţă de fasciscm, dar ce fel de fascişti suntem? Ce e în capul lor.

Nu înţeleg când ei spun că suntem fraţi şi apoi se duc să ne omoare. La naiba, ”fraţilor!” Dacă ne spuneţi fraţi, atunci să ştiţi că fraţii nu se ucid între ei. Acum mă interesează un singur lucru, când aceste animale pleacă de aici. Aici nu e o grădină zoologică, ci Ucraina.

Dar ei sunt mi răi decât animalele. Animalele ucid doar pentru mâncare, dar ei... [...] Diferenţa dintre noi şi ruşi este că noi avem ”ouă”, a declarat Evgheni Selezniov, citat de sport.ua.

Afla mai multe despre: rusia 

viewscnt
Articole similare