Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O nouă forţă în fotbalul românesc? Doi miliardari ar putea să o preia pe FCM Bacău: ”N-ar fi o problemă să fie una dintre cele mai puternice echipe din România”

O nouă forţă în fotbalul românesc? Doi miliardari ar putea să o preia pe FCM Bacău: ”N-ar fi o problemă să fie una dintre cele mai puternice echipe din România”galerie foto

Fotbal intern

Comentarii

Bacăul ar putea să se bucure din nou de fotbal de top în urma unor investiţii făcute de oameni de afaceri foarte potenţi.

Începând cu mijlocul anilor '90, până la începutul anilor 2000, FCM Bacău a fost una dintre echipele importante din Liga 1.

Susţinuţi de Dumitru Sechelariu, ”galben-albaştrii” au avut ambiţii mari, dar, în ciuda investiţiilor, nu şi-au atins obiectivele. În 2014, FCM Bacău a intrat în faliment.

Bacău, o nouă forţă în fotbalul românesc cu ajutorul unor miliardari? ”Le-ar face plăcere să...”

Retrogradarea din 2006 a însemnat decăderea lui FCM Bacău, care, în ciuda unor tentative, n-a mai reuşit să revină pe prima scenă.

Mai mult, în 2014 a ajuns în faliment, după ce, în 2010, Dumitru Sechelariu - cel care o deţinea - a cedat-o Consiliului Local.

Desfiinţarea lui FCM Bacău a însemnat şi interes tot mai mic pentru stadion, care a ajuns într-o situaţie deplorabilă. Sunt totuşi speranţe că situaţia s-ar putea schimba.

Dan Şucu, acţionar la Rapid şi bun prieten cu fraţii Pavăl, n-a exclus varianta în care aceştia ar urma să investească într-o echipă din Bacău - oraşul în care, în 1992, au deschis prima lor afacere:

”Probabil, probabil că aşteptă... ar putea să fie dintre cei care aşteaptă să vadă cam care este... (n.r. ce face Dan Şucu la Rapid) Sunt convins că le-ar face plăcere să...

Dacă ar decide, de exemplu, că Bacăul ar trebui să fie una dintre cele mai puternice echipe ale României, sunt convins că n-ar fi o problemă.

Din punctul meu de vedere, ei dacă ar decide că ar dori să fie competitori, ar fi un competitor destul de puternic”, a spus Dan Şucu pentru Fanatik.

Potrivit Forbes România, fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl au ajuns la o avere estimată la 13 miliarde de lei, adică aproximativ 2,65 miliarde de euro.

Ei ocupă prima poziţie în topul celor mai bogaţi oameni de afaceri din România.

De-a lungul timpului, compania pe care au înfiinţat-o - Dedeman - a avut mai multe contracte de sponsorizare cu echipe din Liga 1. De asemenea, Dedeman este şi unul dintre sponsorii Simonei Halep.

Primele discuţii despre fraţii Pavăl la FCM Bacău au început în 2018

Dragoş şi Adrian Pavăl sunt printre cei mai apreciaţi oameni de afaceri din România. Cei doi au dezvoltat un imperiu incredibil de mare pentru nivelul economic al României şi au afaceri diversificate, în bricolaj, energie, construcţii, imobiliare etc.

În 2018, ei au încercat să dea ceva înapoi oraşului în care şi-au dezvoltat prima afacere, Bacău. Cei doi au avut o discuţie cu autorităţile locale pentru ridicarea unui nou stadion, care ar fi avut în jur de 25.000 de locuri şi ar fi urmat să fie construit din banii lor.

Ulterior, noua arenă ar fi urmat să fie cedată Primăriei Bacău. De asemenea, cei doi ar fi urmat să susţină şi echipa FCM Bacău, care atunci începuse din Liga 4.

În 2020, Florin Lovin, fost jucător la FCM Bacău, a confirmat că discuţiile autorităţilor locale cu fraţii Pavăl au continuat şi erau şi atunci speranţe că cei doi se vor implica în dezvoltarea fotbalului băcăuan:

”Sunt ezitări, sunt discuţii cu fraţii Pavăl, dar cred că până la urmă se va face ceva”, spunea Florin Lovin, în mai 2020.

Afla mai multe despre: bacau 

viewscnt
Articole similare