Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O nouă lovitură pentru Dinamo! Unul dintre cei mai promiţători juniori din Ştefan cel Mare părăseşte clubul: ”Pleacă la PSV Eindhoven”

O nouă lovitură pentru Dinamo! Unul dintre cei mai promiţători juniori din Ştefan cel Mare părăseşte clubul: ”Pleacă la PSV Eindhoven”galerie foto
Comentarii

Dinamo urmează să îşi piardă pe gratis unul dintre cei mai promiţători jucători din academie.

Dinamo a avut parte de unul dintre cele mai grele sezoane din istoria sa, dar a fost salvată de problemele şi mai grave de la Gaz Metan şi Clinceni.

Declinul incredibil al celor două codaşe din Liga 1 a asigurat că Dinamo nu va ocupa un loc retrogradabil direct la finalul sezonului, ci doar unul de baraj.

Aşadar, ”câinii” au şanse mari de a se salva în acest sezon, însă marile probleme din Ştefan cel Mare sunt deja unele fundamentale, ignorate de ani buni.

Facilităţile de pregătire, atât pentru echipa mare, cât şi pentru loturile de juniori, sunt sub orice critică, motiv pentru care mulţi tineri promiţători aleg să plece din Ştefan cel Mare pentru dezvoltarea lor.

Un astfel de caz se petrece acum la grupa 2009 a ”câinilor”: Eduard Ilincaş, unul dintre cei mai de perspectivă jucători ai lui Dinamo, urmează să plece pe gratis la PSV, a anunţat chiar antrenorul său, Andrei Constantinescu.

Eduard Ilincaş, în dreapta sus, cu însemnele IE. Sursă FOTO: Facebook FC Dinamo Bucureşti 1948 Grupa 2009

Unul dintre cei mai promiţători juniori din Ştefan cel Mare o părăseşte pe Dinamo

"Am cinci jucători foarte buni la grupa mea. Unul dintre ei pleacă în vară la (n.r. PSV) Eindhoven, consider că e uşor prea devreme, dar e spre binele lui.

A fost ofertat de clubul respectiv şi se va muta acolo cu familia. Clubul Dinamo nu primeşte nimic pentru că acest jucător şi-a plătit tot.

E vârsta la care niciun club nu primeşte nimic de la nimeni. Dacă vrei să pleci, pleci în perioada de transferuri dacă-ţi plăteşti grila de formare.

E vârsta la care nu cred că poţi face un contract de vreun fel cu un jucător minor. E o problemă a fotbalului românesc.

În nordul ţării sunt microbuze care zilnic iau jucători români cu tutore delegat şi merg la Debrecen şi fac antrenament.

Copilul care pleacă la Eindhoven se numeşte Eduard Ilincaş şi joacă mijlocaş central. E la creaţie", a spus Andrei Constantinescu, conform prosport.ro.

Afla mai multe despre: eduard ilincaş 

viewscnt
Articole similare