Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O sportivă din Ucraina şi-a sunat mama care locuieşte în teritoriile controlate de ruşi şi a avut un şoc: ”Cică ne împuşcă naziştii, nu armata Rusiei”

O sportivă din Ucraina şi-a sunat mama care locuieşte în teritoriile controlate de ruşi şi a avut un şoc: ”Cică ne împuşcă naziştii, nu armata Rusiei”galerie foto

Alte sporturi

Comentarii

Ucraineanca Alina Shynkarenko, medaliată cu bronz la înot sincron, la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, susţine a rupt legăturile cu mama ei, deoarece aceasta a picat victimă propagandei Rusiei.

Alina Shynkarenko s-a născut în Doneţk, una dintre regiunile care acum sunt controlate de armata Rusiei. Ea şi-a făcut un nume în înot sicron, unde a reuşit anul trecut să câştige medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Războiul declanşat de Rusia în Ucraina a rupt-o însă de o parte din familia ei. Tânăra susţine că nu se mai înţelege deloc cu mama ei, care locuieşte în regiunea separatistă controlată de Rusia încă din 2014.

Ce a păţit tânăra Alina Shynkarenko când şi-a anunţat mama că Rusia a atacat Ucraina

Alina Shynkarenko scoate în evidenţă modul în care propaganda rusă şi-a pus amprenta asupra populaţiei de rând. Mama ei trăieşte în Ucraina, dar în regiunea separatistă controlată de ruşi încă din anul 2014.

Drept urmare, contactul ei cu restul Ucrainei a fost din ce în ce mai redus. În acelaşi timp, a avut acces nemărginit la televiziunile din Rusia.

Mesajul transmis de Kremlin prin intermediul acestor televiziuni, despre războiul declanşat de Rusia în Ucraina, este că ”este o operaţiune specială de demilitarizare şi denazificare”.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU ALINA SHYNKARENKO!

Acest mesaj pare că şi-a atins ţinta şi populaţia de rând nu acceptă că Rusia a atacat Ucraina nici măcar când explicaţiile vin de la cei apropiaţi.

Alina Shynkarenko susţine că şi-a anunţat mama încă din prima zi că armata Rusiei a început să bombardeze Ucraina, însă femeia i-a replicat că atacurile au fost, de fapt, lansate de ”nazişti”.

Mama Alinei Shynkarenko n-a renunţat la ideea ei nici măcar când fiica sa a anunţat-o că rudele din Volnovakha nu mai răspund la telefon după ce oraşul a fost bombardat de armata rusă.

”În primele zile, mama şi cu mine ne-am certat mult. Am sunat-o imediat şi i-am spus: ”Mamă, trag în noi, războiul a început”. Era ora 07:00 dimineaţa. Se vedea că încă dormea: ”Acum mă uit la ştiri”. Ea a sunat înapoi şi mi-a spus: ”Este totul în regulă, armatele noastre şi ale tale stau la graniţă, sunt neutre şi naziştii tăi sunt cei care împuşcă”. Am spus: ”Bine, mamă, la revedere!”.

La început au lovit bazele militare, dar apoi au început să lovească în case. Şi avem rude doar în Volnovakha (n.r. un oraşel aflat în Doneţk Oblast). Pe 25 n-au mai comunicat deloc. Şi spun: ”Mamă, Volnovakha nu mai există, a fost bombardat”.

La care ea răspunde: ”Sunt naziştii tăi care luptă cu armata voastră”. Eu spune: ”Mamă, e foarte interesant, ne-am plictisit aici şi am decis să jucăm paintball între noi”. Ea: ”Nu ştiu, nu v-am atacat”.

Ne-am certat mult cu ea [...] Am ajuns la concluzia că nu avem ce să vorbim unul cu cealaltă”,
a povestit Alina Shynkarenko.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: alina shynkarenko 

viewscnt
Articole similare