Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Obiectivele lui David Popovici pentru anul 2023. În câte probe olimpice şi-ar dori să se califice

Obiectivele lui David Popovici pentru anul 2023. În câte probe olimpice şi-ar dori să se califice

David Popovici

Comentarii

”Torpila” David Popovici (18 ani) se întoarce în bazin. Dublul campion european şi mondial va lua startul în şase probe individuale la Campionatele Naţionale de la Otopeni, în perioada 5-9 aprilie.

David Popovici a luat parte la un cantonament de pregătire la Tenerife (Spania), în luna februarie, iar acum este gata să-şi măsoare forţele cu cei mai valoroşi înotători din România.

David Popovici se pregăteşte intens pentru Jocurile Olimpice de la Paris

Sportivul lui Dinamo va lua startul în şase probe, la Otopeni: 50 metri liber, 100 metri liber, 400 metri liber, 50 metri spate, 100 metri spate, 50 metri fluture, dar la câteva probe de ştafetă.

În schimb, Popovici nu va participa în proba de 200 metri liber, iar antrenorul său, Adrian Rădulescu, a explicat motivul acestei decizii:

Nu ne-am dorit-o pentru acest concurs. Proba de 100 liber a rămas pentru că este normal să concureze alături de colegii cu care se urmăreşte crearea unei ştafete pentru Paris. Trebuie să se sprijine reciproc”, a declarat acesta, conform agerpres.ro.

  • Aşadar, obiectivul lui David Popovici de la Otopeni, dar şi al sportivilor români, este crearea unei ştafete competitive pentru Jocurile Olimpice de la Paris (Franţa).

Pe lângă probele de ştafetă, David Popovici vrea să se califice la cel puţin patru probe individuale la Paris, unde consideră că are şanse mari la medalii.

Nu există un obiectiv major în acest an, ci doar dorinţa de a avea o prestaţie cât mai bună la CM de la Fukuoka.

David vrea să se califice la JO 2024 în probele de 50, 100, 200, 400 m liber, dar poate reuşeşte să îndeplinească baremul şi la alte probe. Apărarea titlurilor mondiale? Ar fi ideal, da, dar nu neapărat”, a completat Adrian Rădulescu, pentru sursa citată.

Afla mai multe despre: david popovicijocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare