Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ofertat de FCSB, "băiatul rău din suburbia Parisului" a debutat la Cupa Mondială din Qatar! Contractul beton pe care i l-a cerut lui Gigi Becali

Ofertat de FCSB, "băiatul rău din suburbia Parisului" a debutat la Cupa Mondială din Qatar! Contractul beton pe care i l-a cerut lui Gigi Becaligalerie foto

Cupa Mondială

Comentarii

Una dintre cele mai importante publicaţii din Argentina i-a acordat atenţie unui fotbalist trecut prin Liga 1, care a ajuns la un nivel neaşteptat în doar câţiva ani.

Cupa Mondială Qatar 2022. Grupe, clasamente, program complet. Tot ce trebuie să ştii despre turneul final

În al doilea meci al zilei de marţi, Danemarca şi Tunisia au remizat, scor 0-0, în grupa D, într-un meci cu goluri anulate şi în care şi-a făcut apariţia o mai veche cunoştinţă a fotbalului românesc. 

În doar câţiva ani, Aïssa Laïdouni, "băiatul rău din suburbiile Parisului", după cum îl caracterizează jurnaliştii argentinieni, a făcut pasul de la meciurile lui FC Voluntari la cele din Qatar, la Cupa Mondială 2022. Fostul mijlocaş al ilfovenilor a fost titular în meciul cu danezii şi a fost schimbat în minutul 88. 

Povestea lui Laidouni, fotbalistul ratat de FCSB

Născut în Montfermeil, o suburbie a Parisului, din tată algerian şi mamă din Tunisia, Laidouni a ales să reprezinte naţionala mamei sale. 

Belgacem Louhichi, fostul său coleg de fotbal din carrier, dar şi de la Montfermeil FC sau Angers, l-a descris pe fotbalistul "căruia nimeni nu i-ar fi putut anticipa traiectoria". 

„Când te uiţi la cariera lui, realizezi că aceasta reflectă destul de bine personalitatea lui. Este cineva care gândeşte şi avansează pas cu pas. Poate dura mai mult decât alţii, dar atunci când îi dau încredere, profită de ocazie să crească puţin mai mult şi de fiecare dată se apropie de nivelul maxim”, a susţinut Louhichi.

Fără şanse de a juca în Ligue 1, Laidouni a ales echipe modeste din Franţa, după 2016, precum Les Herbiers sau Chambly, până când a făcut pasul în România, în 2018. 

Laidouni a jucat în 56 de meciuri la FC Voluntari, iar în cei doi ani petrecuţi în România a marcat şapte goluri şi a pasat decisiv de cinci ori.

  • Frédéric Reculeau, primul antrenor al mijlocaşului care a debutat la Cupa Mondială, l-a caractericat: "Are un joc instinctiv bazat pe creativitate şi imprudenţă, care îi permite să accelereze şi să evite adversarii în cursă pentru a crea pericol în atac. Din acel moment am început să lucrăm cu el pentru a-i oferi o mai bună înţelegere a jocului. I-am dat libertatea de a-şi exprima potenţialul". 

Perioada petrecută în România a coincis cu oferta venită de la FCSB, care acum are toate motivele să-l regrete pe titularul Tunisiei din remiza cu Danemarca. 

FOTO: Laidouni, în timpul meciului Danemarca - Tunisia, de la Cupa Mondială din Qatar

Publicaţia La Nacion a redat declaraţia lui Gigi Becali, care s-a arătat indignat că reprezentanţii lui Laidouni au avut pretenţii exagerate: un contract pe trei ani, un salariu în creştere de la 13.000 de euro, la 19.000 de euro şi un bonus de 1.000 de euro pentru fiecare gol marcat şi pasă decisivă. 

Finanţatorul FCSB i-a transmis să rămână la FC Voluntari, dar la un an distanţă maghiarii de la Ferencvaros au plătit 600.000 de euro pentru a-l transfera pe Laidouni. 

O decizie care a venit cu multe satisfacţii pentru Laidouni, care a fost ales fotbalistul anului din campionat în sezonul 2020-2021. De asemenea, tunisianul a jucat cu Ferencvaros în grupele Champions League, în acelaşi sezon, cu cinci prezenţe pentru echipă, împotriva lui Juventus, Dinamo Kiev şi Barcelona. 

  • "Aïssa Laidouni este indispensabil jocului tunisian, iar Cupa Mondială apare la orizont drept provocarea ideală pentru a continua să atargă atenţia şi, cine ştie, să-i ofere şansa de a reveni în Franţa pe uşa din faţă", mai scrie publicaţia argentiniană. 

Afla mai multe despre: laidounicupa mondialalaidouni fcsbgigi becali 

viewscnt
Articole similare