Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Adrian Mititelu finanţează încă o echipă. Ce antrenor a ales şi cum arată echipamentul: ”Este pentru prima dată în istoria clubului”

OFICIAL | Adrian Mititelu finanţează încă o echipă. Ce antrenor a ales şi cum arată echipamentul: ”Este pentru prima dată în istoria clubului”galerie foto

FC U Craiova

Comentarii

Adrian Mititelu a decis să finanţeze încă o echipă de fotbal.

Adrian Mititelu intră şi el în galeria celor care deţin echipe de fotbal feminin. Patronul lui FC U Craiova a decis să susţină şi o echipă de fotbal feminin, care va purta aceeaşi denumire.

Omul de afaceri l-a ales antrenor pe Sorin Pătraşcu, cel care a pregătit-o pe ACS Viitorul Băleasa.

Adrian Mititelu a decis să finanţeze o echipă de fotbal feminin

În 2019, Comitetul Executiv al FRF a luat decizia de a le impune cluburilor din Liga 1 să finanţeze fotbalul feminin. Această măsură a devenit criteriu de licenţiere.

Pentru sezonul 2022-2023, cluburile din Liga 1 sunt obligate să înregistreze minimum 20 de jucătoare care să evolueze în Campionatul U15 şi minimum 15 jucătoare U13.

De asemenea, echipele din Liga 1 trebuie să aibă cel puţin un protocol de colaborare cu o echipă de senioare. La acest artificiu au apelat cele mai multe cluburi din Liga 1, dar nu toate.

Farul Constanţa a anunţat deja că şi-a făcut propria echipă de fotbal feminin şi anunţul constănţenilor a fost urmat de cel făcut de Adrian Mititelu.

Astfel, patronul lui FC U va finanţa acum şi o echipă de fotbal feminin care va folosi aceeşi denumire, aceleaşi însemne şi acelaşi echipament.

Echipa de fotbal feminin FC U Craiova va începe tocmai din Liga 3, antrenor va fi Sorin Pătraşcu şi a fost anunţat şi lotul de jucătoare:

”Fotbal Club Universitatea 1948 anunţă faptul că, pentru prima dată în istoria clubului, va avea echipă de fotbal feminin, începând cu noul sezon 2022/23.

Echipa de fete a Ştiinţei, condusă de Sorin Pătraşcu, va evolua în a treia liga a fotbalului feminin din România şi va fi îmbrăcată în echipament Adidas Squadra 22.

Antrenorul Sorin Pătraşcu se va putea baza pe următoarele jucătoare: Rucăreanu Amalia, Bou Maria, Matescu Rodica, Streche Ionela, Ioniţă Ana, Florescu Cosmina, Ciobanu Andreea, Dorobanţu Elena, Bertrand Florina (C), Borţoi Alexia, Grecu Iulia, Dragotă Iulia, Rusescu Daniela, Giubelan-Dinulescu Roberta, Ilie Alina, Năftică Alexandra, Trocaru Natalia, Căldăraru Ana”, se arată în comunicatul oficial al clubului.

În fotbalul occidental a devenit o obişnuinţă ca marile cluburi să finanţeze şi o echipă de fotbal feminin, un sport care câştigă tot mai mult teren.

Afla mai multe despre: mititelu 

viewscnt
Articole similare