Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Chelsea şi-a găsit cumpărător! Aproape cinci miliarde de euro vor fi plătite pentru club. Cine îl va prelua

OFICIAL | Chelsea şi-a găsit cumpărător! Aproape cinci miliarde de euro vor fi plătite pentru club. Cine îl va prelua

Chelsea

Comentarii

În toiul dimineţii de sâmbătă, Chelsea a anunţat oficial că s-a înţeles cu consorţiul condus de Ted Boehly pentru a prelua clubul.

Consorţiul condus de Todd Boehly a semnat vineri un acord pentru a cumpăra Chelsea pentru 4,68 miliarde de euro, potrivit The Telegraph.

Clubul a emis un coumnicat prin care anunţa că s-a înţeles cu noul cumpărător, explicând exact unde vor ajunge fondurile obţinute în urma vânzării.

Aşa cum a afirmat Abramovic, o bună parte din suma halucinantă de aproape cinci miliarde de euro care va fi plătită în schimbul clubului va ajunge către cauze nobile.

Anunţat în ultimele zile drept favorit la preluarea grupării Chelsea, Boehly a investit deja în sport, de vreme ce deţine acţiuni la francizele Los Angeles Dodgers (MLB) şi Los Angeles Lakers (NBA), din Statele Unite.

Chelsea şi-a găsit cumpărător

"Chelsea Football Club poate confirma că au fost conveniţi termenii pentru noul grup de proprietari, condus de Todd Boehly, Clearlake Capital, Mark Walter şi Hansjoerg Wyss, în ceea ce priveşte achiziţionarea clubului.

Din totalul investiţiei realizate, 2,5 miliarde de lire sterline vor fi distribuiţi pentru achiziţionarea acţiunilor din club, iar aceste încasări vor fi depuse ulterior într-un cont bancar îngheţat din Regatul Unit, cu intenţia de a ajunge 100% sub formă de donaţie în scopuri caritabile, aşa cum a confirmat Roman Abramovich.

Va fi necesară aprobarea guvernului Regatului Unit pentru ca veniturile să fie transferate din contul bancar îngheţat din Regatul Unit.

În plus, noii proprietari vor furniza 1,75 miliarde de lire sterline pentru investiţii suplimentare în beneficiul clubului.

Acestea includ investiţii în Stamford Bridge, academie, echipa de fotbal feminin, dar şi finanţare pentru Fundaţia Chelsea.

Vânzarea se aşteaptă să se finalizeze la sfârşitul lunii mai, sub rezerva tuturor aprobărilor de reglementare necesare.

Mai multe detalii vor fi oferite în acel moment", a transmis Chelsea, printr-un comunicat oficial.

Roman Abramovic a cumpărat-o pe Chelsea în 2003, în schimbul sumei de ”doar” 140 de milioane de lire sterline (aproximativ 160 de milioane de euro).

Rusul a condus clubul în cea mai bună perioadă din istoria sa, câştigând cinci titluri, cinci Cupe ale Angliei, două Champions League-uri, două Europa League-uri, trei Cupe ale Ligii, o Supercupă a Europei şi un Campionat Mondial al Cluburilor.

Afla mai multe despre: chelsea 

viewscnt
Articole similare