Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Roman Abramovic, comunicat oficial în legătură cu vânzarea lui Chelsea: ”Intenţiile nu s-au schimbat”

Roman Abramovic, comunicat oficial în legătură cu vânzarea lui Chelsea: ”Intenţiile nu s-au schimbat”

Chelsea

Comentarii

După săptămâni de zvonuri şi speculaţii în legătură cu vânzarea lui Chelsea, Roman Abramovic a emis un comunicat prin care clarfică situaţia.

După ce Vladimir Putin a ordonat ca forţele ruseşti să invadeze Ucraina, Roman Abramovic s-a trezit nevoit să o vândă pe Chelsea, din pricina legăturii sale cu liderul de la Kremlin.

Fiind un apropiat al lui Putin, patronului clubului londonez i-au fost impuse nişte sancţiuni, iar activele sale din Marea Britanie au fost îngheţate.

Aşadar, pentru ca Chelsea să nu fie afectată, oligarhul a decis că este nevoie să vândă clubul, iar tranzacţia se apropie uşor, uşor de a fi finalizată.

Totuşi, cu o multitudine de <<fake news>> fiind împrştiate în spaţiul public, Roman Abramovic a emis un comunicat prin care clarifica situaţia.

Roman Abramovic, comunicat oficial în legătură cu vânzarea lui Chelsea

"În primul rând, intenţiile domnului Abramovic privind oferirea sumei obţinute din vânzarea clubului Chelsea către organizaţii caritabile nu s-au schimbat.

Echipa domnului Abramovic a identificat reprezentanţi ai structurilor Naţiunilor Unite şi ai organizaţiilor caritabile mondiale, care vor înfiinţa o fundaţie şi vor plănui activitatea ei.

Un expert independent a discutat cu reprezentanţii Guvernului britanic şi a prezentat planurile. Domnul Abramovic n-a fost implicat deloc în această activitate.

În al doilea rând, domnul Abramovic n-a cerut returnarea unui împrumut – informaţiile sunt false, aşa cum sunt false şi zvonurile privind faptul că domnul Abramovic ar fi crescut preţul pentru vânzarea clubului, în ultimul moment.

Obiectivul domnului Abramovic este să găsească un proprietar bun pentru Chelsea, care să investească în club – inclusiv în academie, în echipa feminină, pentru dezvoltarea stadionului şi pentru Chelsea Foundation.

În urma sancţiunilor şi restricţiilor impuse domnului Abramovic de către Marea Britanie, împrumutul acordat clubului a fost ţinta unor sancţiuni din partea UE, fiind necesare aprobări suplimentare.

Prin urmare, fondurile vor fi îngheţate şi vor fi subiectul unei proceduri legale, coordonată de autorităţi.

Pentru a clarifica lucrurile, domnul Abramovic nu are acces la aceste fonduri şi nu va avea acces la fondurile obţinute de pe urma vânzării clubului.

Deşi s-au schimbat circumstanţele, domnul Abramovic rămâne angajat să găsească un proprietar bun pentru Chelsea FC şi să se asigure că fondurile obţinute vor merge către o cauză bună", se arată în comunicatul publicat de Chelsea FC.

Afla mai multe despre: chelsea 

viewscnt
Articole similare