Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Claudiu Bumba a schimbat echipa! Fotbalistul român va evolua în cupele europene: ”Am semnat cu unul dintre cele mai mari cluburi din ţară”

OFICIAL | Claudiu Bumba a schimbat echipa! Fotbalistul român va evolua în cupele europene: ”Am semnat cu unul dintre cele mai mari cluburi din ţară”

Stranieri

Comentarii

După ce a evoluat la Kisvarda, vicecampioana Ungariei, în ultimele trei sezoane, Claudiu Bumba (28 de ani) a semnat cu o nouă echipă. Fotbalistul cu trei apariţii pentru echipa naţională a României a fost anunţat oficial de noul club vineri seara.

Crescut de Minaur Baia Mare şi ajuns apoi la Tg. Mureş, Claudiu Bumba a avut una dintre cele mai interesante traiectorii ale carierei dintre toţi fotbaliştii români din ultimii ani.

La doar 19 ani, ”tricolorul” era transferat de Roma, sub formă de împrumut, care nu a vrut să îl păstreze însă la club.

Acesta a revenit la Tg. Mureş şi a fost om de bază în echipa care a fost la un pas de a îi ”sufla” titlul FCSB-ului lui Gâlcă.

Prestaţiile sale i-au adus un transfer important în Israel, dar acesta nu s-a putut integra la Hapoel Tel Aviv, revenind în ţară, la Dinamo.

După un an în Ştefan cel Mare a urmat un an la Chiajna, iar apoi un transfer în Turcia, la Adanaspor, dar, din nou, prestaţiile românului au lăsat de dorit.

Însă, Claudiu Bumba avea să primească o şansă nesperată: Kisvarda l-a salvat din Turcia şi l-a ajutat să se pună pe picioare, acesta punctând de 10 ori în ultima stagiune.

Claudiu Bumba a schimbat echipa

După trei sezoane la vicecampioana Ungariei, care a încercat să îl aducă pe Mutu pe banca echipei, Bumba a fost transferat de MOL Fehervar, ocupanta locului patru în ulitmul sezon, care duce în Conference League.

Mutarea a fost anunţată de formaţia cu trei titluri de campioană în palmares, toate câştigate după 2011, care îşi doreşte să revină în fruntea fotbalului maghiar.

"Am semnat cu unul dintre cele mai mari cluburi din Ungaria, care are un trecut glorios. Sunt încrezător că vom avea un viitor frumos şi vreau să contribui la asta. Sunt mândru să fiu jucător al lui Vidi de astăzi.

Voi da tot ce am mai bun în perioada de pregătire şi vreau să îmi ajut echipa să aibă succes atât în campionat, cât şi în cupele europene", a declarat Claudiu Bumba.

  • 900.000 de euro este cota de transfer a fotbalului român, conform transfermarkt
  • 3 apariţii a însumat Bumba în tricoul echipei naţionale, debutând la doar 18 ani, în 2012, sub comanda lui Victor Piţurcă

 

Afla mai multe despre: claudiu bumba 

viewscnt
Articole similare