Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Edi Iordănescu rămâne selecţioner: ”Este o onoare şi o mândrie”. Stoichiţă: ”Am văzut lucruri bune în septembrie”

OFICIAL | Edi Iordănescu rămâne selecţioner: ”Este o onoare şi o mândrie”. Stoichiţă: ”Am văzut lucruri bune în septembrie”
Comentarii

Edi Iordănescu a semnat un nou contract cu FRF şi va fi selecţionerul naţionalei României până la EURO 2024. Dacă se va califica, înţelegerea va fi automat prelungită.

Edi Iordănescu va fi selecţionerul României cel puţin până la finalul preliminariilor pentru EURO 2024, anunţă FRF.

Deşi nu şi-a atins obiectivul în Liga Naţiunilor, antrenorul în vârstă de 44 de ani a primit un nou contract, după ce a fost propus de Comisia Tehnică a FRF.

Este oficial, Edi Iordănescu va fi selecţionerul României în preliminariile EURO 2024

În momentul în care a preluat naţionala, Edi Iordănescu a fost de acord cu clauza impusă de FRF prin care urma să fie demis dacă nu reuşeşte să termine pe primele două locuri în grupa din Liga Naţiunilor.

Naţionala României a terminat însă pe ultimul loc în grupă şi a retrogradat astfel în Liga C. Cu toate acestea, Edi Iordănescu a fost păstrat în funcţie şi a primit un nou contract.

FRF a anunţat oficial că membrii Comitetului Executiv au fost de acord cu propunerea înaintată de Comisia Tehnică, prin care se propunea prelungirea contractului lui Edi Iordănescu.

Selecţionerul României spune că este onorat de noua propunere şi anunţă că a identificat probleme pe care le are echipa naţională:

“Încrederea care mi s-a oferit mă onorează şi, la fel ca şi până acum, promit să pun în slujba echipei naţionale toate cunoştinţele mele şi tot ce am eu mai bun ca să reuşim să ne atingem obiectivul.

Am identificat cinci probleme pe care le avem şi sper să le remediem sau să le diminuăm efectele. Nu sunt cazuri izolate, e vorba de situaţia în care ne aflăm, un exemplu ar fi lipsa meciurilor internaţionale ale jucătorilor români la echipele de club.

Cred că am reuşit să punem fundaţia la procesul de reconstrucţie, cu jucători tineri, mulţi proveniţi de la Under 21, cu o mentalitate diferită, pe care ne-o dorim foarte mult, care să ne dea speranţe pentru o calificare la EURO.

Încercăm să construim în jurul elementelor bune şi să le dezvoltăm. Pentru mine e o onoare şi o mândrie să mă aflu în această poziţie şi sper să ne bucurăm cu toţii la final şi să facem fericiţi românii”, a declarat Edi Iordănescu pentru site-ul oficial al FRF.

Mihai Stoichiţă, despre noul contract pe care l-a primit Edi Iordănescu: ”Am văzut lucruri bune în septembrie”

Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF, a explicat motivul pentru care i s-a propus un nou contract lui Edi Iordănescu, deşi acesta nu şi-a atins obiectivul pe care îl avea în Liga Naţiunilor:

“Edi Iordănescu trebuie să continue la cârma echipei naţionale. Am văzut lucruri bune în luna septembrie, de la ele trebuie continuat. A fost dezamăgitor că am încheiat grupa pe locul 4, dar trebuie să privim în detaliu.

Cu un singur punct în plus am fi fost pe locul 2. Per total, individual, am fost peste Finlanda şi Bosnia şi Herţegovina la dueluri directe. În plus, deşi am terminat pe ultimul loc, în cele 16 grupe din Liga Naţiunilor doar trei formaţii de pe locul 3, nu locul 4, au avut mai multe puncte decât noi.

Nu sunt nişte realizări, dar sunt lucruri care contează. Edi şi-a asumat o reconstrucţie, sperăm cu toţii să reuşească şi să ne aducă o bucurie pe care o aşteptăm, calificarea la EURO 2024”, a spus Mihai Stoichiţă, directorul tehnic la FRF.

Afla mai multe despre: iordanescu 

viewscnt
Articole similare