Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Gigi Becali a scăpat de dosarul de 37 de milioane de euro. Veste uriaşă pentru patronul FCSB

OFICIAL | Gigi Becali a scăpat de dosarul de 37 de milioane de euro. Veste uriaşă pentru patronul FCSB

FCSB

Comentarii

Gigi Becali a scăpat de un dosar care l-ar fi putut trimite din nou în spatele gratiilor.

În decembrie 2019, Gigi Becali şi Vasile Geambazi - nepotul său - au fost puşi sub acuzare de procurorii DNA într-un dosar de 37 de milioane de euro, în care erau acuzaţi de spălare de bani.

DNA a clasat însă dosarul, anunţă g4media.ro. Dacă ar fi fost găsiţi vinovaţi, cei doi ar fi riscat o pedeapsă cuprinsă între 3 şi 12 ani de închisoare.

Becali a scăpat de un dosar de 37 de milioane de euro

Patronul FCSB şi Vasile Geambazi au fost acuzaţi într-un dosar de retrogerdări ilegale de la Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. Cei doi au cumpărat cu un milion de euro drepturile litigioase pentru o suprafaţă de 22 de hectare, aflată în Voluntari.

Ulterior, Gigi Becali au cerut şi au obţinut despăgubiri de la ANRP în valoare totală de 60 de milioane de euro. În 2019, procurorii DNA au deschis o anchetă în care i-au acuzat pe cei doi că au beneficiat de o supraevaluare a terenului de 22 de milioane de euro.

Concret, suprafaţa de teren era evaluată atunci la aproximativ 20 de milioane de euro, însă ei au reuşit să obţină de la ANRP nu mai puţin de 60 de milioane de euro.

În decembrie 2019, Gigi Becali şi Vasile Geambazi au fost puşi sub acuzare pentru spălare de bani. Procurorii DNA au susţinut atunci că cei doi au încercat ”cureţe” 37 de milioane de euro din cele 60 de milioane de euro primite ca despăgubiri.

Gigi Becali şi Vasile Geambazi ar fi rulat aceşti bani prin diverse societăţi comerciale pe care le deţin, inclusiv prin FCSB.

”Cunoscând că despăgubirea a fost stabilită în urma supraevaluării frauduloase, cei doi oameni de afaceri ar fi disimulat proprietatea şi dreptul de dispoziţie asupra despăgubirii.

De asemenea, prin multiple transferuri succesive, intercalate şi reciproce, cei doi oameni de afaceri ar fi efectuat o serie de operaţiuni bancare, în perioada 2014-2019, în scopul separării şi ascunderii sumei de originea ilicită.

Aceştia ar fi folosit cea mai mare parte a sumei provenind din supraevaluarea frauduloasă pentru capitalizarea unor societăţi comerciale şi ar fi dobândit o parte importantă a sumei prin retrageri de numerar”, susţinea atunci DNA.

Între timp, într-un răspuns pentru g4media.ro, DNA susţine că a clasat dosarul în care Gigi Becali şi Vasile Geambazi erau anchetaţi pentru spălare a 37 de milioane de euro.

”Din analiza aspectelor cercetate cu privire la infracţiunile pentru care s-a efectuat urmărirea penală, nu au rezultat probe suficiente pentru a dovedi dincolo de orice îndoială rezonabilă că cei doi oameni de afaceri ar fi dobândit sau folosit despăgubirea supraevaluată fraudulos din dosarul A.N.R.P. cu vinovăţia prevăzută de lege”, se arată în răspunsul DNA.

În schimb, a fost trimis în judecată evaluatorul care a realizat raportul pentru cele 22 de hectare şi care a susţinut că valoare lor este de 60 de milioane de euro.

Afla mai multe despre: gigi becali 

viewscnt
Articole similare