Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Graham Potter, OUT de la Chelsea. Cu el la cârmă, echipa a ajuns mai aproape de retrogradare decât de Top 4

OFICIAL | Graham Potter, OUT de la Chelsea. Cu el la cârmă, echipa a ajuns mai aproape de retrogradare decât de Top 4

Chelsea

Comentarii

Chelsea a decis să se despartă de Graham Potter (47 de ani). Antrenorul englez a fost la cârma echipei în ultimele şapte luni.

OFICIAL | Graham Potter, OUT de la Chelsea. Cu el la cârmă, echipa a ajuns mai aproape de retrogradare decât de Top 4

Clubul Chelsea a anunţat, în mod oficial, renunţarea la serviciile antrenorului Graham Potter, ca urmare a rezultatelor nesatisfăcătoare la cârma echipei din Londra.

Gruparea de pe Stamford Bridge a informat şi că antrenorul interimar al echipei va fi spaniolul Bruno Saltor, secundul lui Potter.

”Chelsea FC a anunţat că Graham Potter a părăsit clubul. Graham a fost de acord să colaboreze cu clubul pentru a facilita o tranziţie fără probleme.

În timpul petrecut la club, Graham ne-a dus în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, unde ne vom confrunta cu Real Madrid.

Chelsea ar dori să-i mulţumească lui Graham pentru toate eforturile şi contribuţia sa şi îi urează succes în viitor.

Bruno Saltor va prelua conducerea echipei în calitate de antrenor principal interimar”, a fost comunicatul oficial al clubului londonez.

Chelsea l-a demis după ce echipa a ajuns mai aproape de retrogradare decât de zona europeană.

Eşecul suferit pe teren propriu cu Aston Villa, în Premier League (0-2), i-a fost fatal lui Graham Potter, care este al doilea antrenor dat afară de londonezi în actualul sezon, după neamţul Thomas Tuchel, ajuns între timp la Bayern.

Astfel, acesta lasă echipa pe locul 11 în campionat, cu doar 38 de puncte acumulate, la 12 în spatele locului 4, ocupat de Manchester United, şi tot la 12 în faţa primului loc retrogradabil, pe care se află momentan Everton.

Un alt detaliu foarte interesant şi demn de subliniat este lipsa de eficienţă din atac, dat fiind faptul că Chelsea a marcat doar 29 de goluri în 28 de partide în Premier League, adică o medie de aproximativ un gol pe meci.

Faptul că a calificat echipa în sferturile Champions League, după o dublă cu Borussia Dortmund, nu a mai contat.

Numit în funcţie la data de 8 septembrie 2022, Graham Potter a condus-o pe Chelsea în 31 de meciuri.

Potter este al doilea antrenor demis în Premier League în decursul zilei de astăzi. Şi Leicester a renunţat la serviciile lui Brendan Rodgers, la mai bine de patru ani de când îl numea la cârmă.

Afla mai multe despre: chelseapremier leaguegraham potter 

viewscnt
Articole similare