Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Henrikh Mkhitaryan şi-a anunţat retragerea: ”Cred că e momentul potrivit”

OFICIAL | Henrikh Mkhitaryan şi-a anunţat retragerea: ”Cred că e momentul potrivit”
Comentarii

Henrikh Mkhitaryan a decis să se retragă din naţionala Armeniei, după 15 ani în care a purtat tricoul primei reprezentative a ţării sale.

Henrikh Mkhitaryan, cel mai mare jucător din istoria Armeniei, şi-a anunţat oficial retragerea de la echipa naţională.

Ajuns la 33 de ani, fotbalistul a luat decizia de a se concentra doar pe cariera sa la nivel de club şi a anunţat că va juca ultimul meci în tricoul Armeniei în noiembrie, împotriva Germaniei.

95 de apariţii a însumat până acum pentru naţională jucătorul lui AS Roma, marcând 32 de goluri, fiind golgheterul all-time al Armeniei, urmat de Yura Movsisyan şi Gevorg Ghazarayan, la egalitate, cu 14 reuşite.

Mkhitaryan se află şi pe locul secund în clasamentul celor mai multe apariţii pentru echipa naţională, doar Sargis Hovsepyan având mai multe, 133.

Fotbalistul Romei şi-a anunţat retragerea pe contul oficial de Instagram.

Henrikh Mkhitaryan şi-a anunţat retragerea

Dragi prieteni, îmi amintesc când am îmbrăcat prima dată tricoul echipei naţionale, a fost un meci amical cu Panama, şi primul gol pentru naţională, la un meci din preliminariile CM cu Estonia.

Am vrut să câştig în fiecare moment al carierei mele, indiferent de dificultate. A fost o onoare să joc pentru ţara mea în ultimii 15 ani şi chiar o onoare mai mare să fiu căpitan în ultimii şase ani.

După 95 de meciuri, muncă multă, pasiune şi suişuri şi coborâşuri de-a lungul călătoriei mele de repreentare a ţării pe teren, am decis să mă retrag din echipa naţională a Armeniei”, a notat Mkhitaryan pe Instagram.

El a precizat că a luat decizia de retragere după meciul din noiembrie cu Germania. “Cred că este momentul potrivit. Am dat tot ce puteam da pentru echipa mea naţională.

În anii următori mă voi concentra total pe cariera la echipa de club”, a adăugat fotbalistul.

După ce a făcut pasul în Ucraina din ţara natală, Mkhitaryan le-a reprezentat pe Şahtior Dontesk, Borussia Dortmund, Manchester United, Arsenal şi Roma.

Printre trofeele ridicate de armean se numără un trofeu Europa League şi o Cupă a Ligii Angliei.

Mkhitaryan a fost desemnat de 10 ori cel mai bun fotbalist armean al anului.

Afla mai multe despre: henrikh mkhitaryan 

viewscnt
Articole similare