Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Marius Şumudică a fost dat afară de la Yeni Malatyaspor. Anunţul făcut de ultima clasată din campionatul Turciei

OFICIAL | Marius Şumudică a fost dat afară de la Yeni Malatyaspor. Anunţul făcut de ultima clasată din campionatul Turciei

Fotbal

Comentarii

Presa din Turcia a anunţat că Yeni Malatyaspor s-a despărţit de Marius Şumudică.

UPDATE | Clubul Malatyaspor a confirmat despărţirea de antrenorul român printr-un comunicat postat pe reţelele de socializare.

"Ne-am despărţit de antrenorul Marius Şumudică! Dorim să-i mulţumim pentru munca depusă, alături de staff-ul său, şi să-i urăm succes în continuare, a fost mesajul postat pe pagina oficială de Twitter a clubului.

 

 


Instalat la mijlocul lunii octombrie a anului trecut, tehnicianul de 50 de ani pare că şi-a terminat mandatul la formaţia din Malatya.

Marius Şumudică nu a reuşit să producă revirimentul aşteptat de către fani şi să-şi scoată echipa din zona roşie a clasamentului.

Turcii au anunţat despărţirea de Marius Şumudică

Mai mult, tehnicianul român a ajuns pe ultimul loc cu Yeni Malatyaspor. În condiţiile date, turcii de la Ajansspor, citaţi de Malatyasoz, au anunţat că ruptura dintre antrenor şi club s-a produs deja.

Decizia a fost luată pe fondul formei sportive slabe a echipei, care a înregistrat 12 meciuri consecutive fără victorie de la venirea lui Şumudică. Astfel, a ajuns pe ultimul loc în Superliga Turciei, cu doar 16 puncte acumulate în 24 de runde.

Mai mult, formaţia din Malatya a fost eliminată şi din Cupa Turciei, în faza 16-imilor de finală, de o formaţie din divizia a doua, Bandirmaspor, scor 2-3.

De-a lungul acestei ierni, Marius Şumudică a anunţat că rămâne alături de echipă şi va face tot ce poate pentru a scăpa de retrogradare. A făcut chiar şi calculele necesare pentru îndeplinirea obiectivului.

Chiar şi jucătorii de la Yeni Malatyaspor au transmis că sunt alături de antrenorul lor.

Totuşi, clubul a fost atins şi de probleme financiare. Marius Şumudică anunţa zilele trecute că va lua în considerare să-şi depună memoriu pentru că el şi jucătorii sunt neplătiţi de mai multe luni de zile.

"Noi aşteptăm ca preşedintele şi managerul să rezolve problemele. Avem jucători neplătiţi de mult timp. Nu e uşor să fii antrenor la o asemenea echipă, nu e uşor să-i motivezi. Toată lumea vine la mine, dar toată lumea trebuie să ştie care este situaţia.

Preşedintele face tot ce poate. Aşa a fost în toată cariera mea de 20 de ani de antrenor, dar nu am mai văzut o situaţie atât de dramatică la nicio altă echipă", declara Şumudică, potrivit publicaţiei Sondakika, după ultimul eşec din campionat.

Marius Şumudică a înregistrat pe banca celor de la Yeni Malatyaspor zece înfrângeri, trei egaluri şi doar trei victorii, în cele 16 meciuri în care a stat pe banca turcilor, insuficient pentru a nu avea aceeaşi soartă ca la CFR Cluj. La gruparea din Gruia fost demis la începutul sezonului. Dan Petrescu a fost cel care i-a luat locul.

În acest moment, Şumudică este în România, dar are bilete de întoarcere în Turcia pentru a pregăti antrenamentele echipei în actuala săptămână. În schimb, poate primi din partea turcilor o înştiinţare pentru rezilierea contractului cu Yeni Malatyaspor.

Afla mai multe despre: sumudicaturcia 

viewscnt
Articole similare