Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ovidiu Haţegan îşi apără colegii: "Arbitrii sunt a treia echipă din teren, nu sunt inamici"

Ovidiu Haţegan îşi apără colegii: "Arbitrii sunt a treia echipă din teren, nu sunt inamici"

Fotbal intern

Comentarii

Ovidiu Haţegan (43 de ani), cel mai valoros arbitru român ai ultimilor ani a ţinut să-şi apere colegii şi să motiveze tineri fani ai fotbalului să aleagă meseria de arbitru pentru viitor.

Arbitrul din Arad a dezvăluit pasiunea pe care o are pentru meseria sa, cea de arbitru şi îi îndeamnă pe tineri să facă pasul spre această meserie.

Ovidiu Haţegan: "Fără arbitri nu poate începe un meci"

Haţegan a vorbit despre importanţa arbitrilor în cadrul unui meci de fotbal. Acesta şi-a apărat colegii şi a pus accentul pe rolul jucat de fiecare brigadă de arbitrii în timpul meciului.

"Suntem parte integrantă din fotbal, a treia echipă din teren, nu suntem inamici. Fără arbitri nu poate începe un meci." a declarat Ovidiu Haţegan, pentru FRF.tv

Arbitrul român a vorbit şi despre pasiunea sa pentru arbitraj, dar a menţionat şi detalii importante pentru următoarele generaţii de arbitrii.

"Personal, când am intrat prima dată pe teren ca arbitru la un meci pe teren, m-am îndrăgostit de arbitraj.

Cel mai important este să încerce această experienţă şi, sprijiniţi de toţi cei implicaţi în fotbal, să rămână în arbitraj. Ulterior, pe parcurs, cu munca din spate, vor avea parte de toate satisfacţiile pe care le avem şi noi.

Dacă vrei să ajungi în vârf, trebuie să te dedici acestei meserii". a fost mesajul lui Haţegan.

Cât despre perioada dificilă prin care a trecut, provocată de problemele sale de sănătate, Haţegan a ales să-şi prioritizeze sănătatea, şi a petrecut o perioadă lungă de timp în afara terenului.

"Arbitrajul este viaţa mea, dar asta nu înseamnă că îl pun mai presus de familie sau de propria viaţă.

Aşa că am revenit doar după ce am simţit că sunt în stare şi după ce medici foarte buni din România şi din străinătate mi-au dat OK-ul". a declarat Haţegan.

Haţegan a ţinut să dea şi un exemplu din fotbalul mare, în ceea ce priveşte respectul faţă de arbitrii.

„Am întâlnit până acum mulţi jucători cu bun simţ, educaţi. Messi m-a impresionat prin modestie, prin respectul de care a dat dovadă. Niciodată nu a zis vreun cuvânt la adresa noastră, a arbitrilor, şi nici la adresa adversarilor.

Cu toate că era un jucător marcat strâns de jucătorii adverşi, iar aceştia îl şicanau, îl faultau constant”. a încheiat Ovidiu Haţegan.

Afla mai multe despre: ovidiu hateganfrf 

viewscnt
Articole similare