You are here:

Panduru a ales următorul selecţioner! Cere să lucreze în paralel la clubul din Superliga şi pe banca naţionalei: "În Bulgaria am văzut că se poate"

Panduru a ales următorul selecţioner! Cere să lucreze în paralel la clubul din Superliga şi pe banca naţionalei: "În Bulgaria am văzut că se poate"

Echipa națională

Comentarii

Naţionala României şi-a încheiat aventura europeană din Germania şi s-a întors în ţară, acolo unde selecţionerul Edi Iordănescu şi tricolorii săi au fost aclamaţi de fani. Dar FRF are o misiune deloc facilă în perioada următoare: alegerea viitorului selecţioner al primei reprezentative.

Edi Iordănescu a reuşit o mare performanţă cu naţionala României la EURO 2024: optimile de finală, dar viitorul său la cârma primei reprezentative este unul incert.

Acesta încă nu şi-a prelungit contractul cu FRF, astfel că sunt luate în considerare şi alte variante pentru postul de selecţioner. Unul care va avea drept obiectiv calificarea României la Campionatul Mondial din 2026.

Printre variantele propuse s-au aflat şi cele ale lui Adi Mutu, Marius Şumudică, Laurenţiu Reghecampf şi Cristi Chivu, nume din care comentatorul sportiv Bogdan Cosmescu a fost pus să aleagă. Acesta a avut un răspuns categoric.

”Niciunul, că niciunul nu mi se pare că are statura de a fi selecţioner. M-aş duce spre Boloni, Mircea Lucescu, un tip care impune respect şi are multă experienţă. Nu exclud ca Mircea Lucescu să aibă un secund, că nu iese el pe teren la 79 de ani”.

Varianta de selecţioner care ar putea duce România la Mondial: Hagi! A fost la ultimul, ne duce la următorul

Basarab Panduru a venit şi el cu o nouă propunere: Gică Hagi. Analistul sportiv l-ar vedea antrenându-le în paralel atât pe Farul Constanţa, cât şi naţionala României. A dat şi un exemplu din Bulgaria în acest sens.

”Te uiţi în spate şi vezi ce antrenori au pus şi pe asta vor merge. Mi-e greu să cred că vor merge pe Mircea Lucescu, pentru că s-au dus numai pe tineri. Pe ceilalţi nu i-au vrut, că nu au făcut nimic ca să-i ia. E Mutu, la U21, dar nu ştiu cum a plecat de la naţională şi asta e o problemă.

Aş merge pe mâna Regelui Hagi, că am văzut că se poate, că Bulgaria îl are pe Iliev antrenor la Cerno More Varna şi l-au pus şi la naţională, iar din momentul ăla naţionala Bulgariei a avut rezultate bune, s-a descurcat.

Nimeni nu poate fi modelul nostru, eu doar am spus că se poate ca Regele, că are timp. Eu aş spune să rămână şi acolo, şi la naţională şi am dat exemplu că se poate.

E singurul care a lucrat cu toată lumea din lot. Nimeni nu comentează, că lumea îl ştie pe bulgarul de la naţională, ştie că că e corect”, a afirmat ”Pandi”, la Prima Sport.

Afla mai multe despre: basarab pandurugica hagiselectioner romaniaedi iordanescu 

viewscnt
Articole similare