Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Percepţia lui Johan Cruyff despre fotbal se aplică la CFR Cluj? Gică Popescu are răspunsul: "S-ar putea să se întâmple acest lucru la ei"

Percepţia lui Johan Cruyff despre fotbal se aplică la CFR Cluj? Gică Popescu are răspunsul: "S-ar putea să se întâmple acest lucru la ei"

CFR Cluj

Comentarii

Preşedintele Farului Constanţa, Gică Popescu, are o altă perspectivă asupra sezonului slab făcut de CFR Cluj până în acest punct. Fostul căpitan al naţionalei României şi-a adus aminte de filosofia lui Johan Cruyff, când a privit situaţia de la CFR Cluj.

Gică Popescu, trimitere la Johan Cruyff despre situaţia de la CFR Cluj

Dan Petrescu are un început slab de sezon cu CFR Cluj. Eliminată de preliminariile Champions League şi trimisă în cele ale Conference League, campioana n-a încântat nici în Superligă, unde a câştigat cu Rapid Bucureşti, scor 1-0, dar a pierdut cu U Craiova 1948, scor 3-1. 

"M-a surprins diferenţa de rezultat, dar nu superioritatea Craiovei, pentru că am spus-o şi sezonul trecut. Craiova era una dintre echipele care merita să între în play-off. 

Iată că nu s-a adeverit ce a spus Dan după meciul cu Rapid, când a declarat că acum a trecut ghinionul şi atenţie pentru echipele cu care jucăm că venim şi câştigăm toate meciurile. Nu a avut dreptate, a arătat foarte rău, dar dacă CFR avea un atu în campionatele anterioare când putea câştiga foarte uşor meciul cu 1-0 sau 2-1 prin siguranţa din apărare, iată că anul acesta această siguranţă în apărare a dispărut. A dispărut la meciuile din cupele europene, când au fost egalaţi de două ori în preliminariile Champions League.

Această siguranţă care i-a făcut campioni iată că a dispărut", a declarat Gică Popescu pentru Prima Sport. 

Oficialul Farului Constanţa şi fostul coleg din naţională al lui Dan Petrescu are o posibilă explicaţie pentru situaţia de la CFR Cluj. Gică Popescu şi-a adus aminte despre percepţia lui Johan Cruyff în privinţa echipelor care performează an de an. 

"Îmi aduc aminte că în perioada în care eram antrenat de Johan Cruyff el spunea că o echipă, în momenul în care are succes, la patru ani maximum cinci anu trebuie schimbat grupul. Pentru că intervine automulţumirea, pofta de rezultate.... Jucătorii în subconştient pot gândi <<Am patru campionate, un an pot să îmi iau pauză>> şi atunci echipele care au posibilitatea trebuie să schimbe întreg grupul de jucători.

Asta era filosofia lui Cruyff. S-ar putea să se întâmple acest lucru şi la CFR Cluj, să intervină o anumită mulţumire şi grupul să înceapă să cedeze", a mai spus marele fotbalist al României. 

Afla mai multe despre: dan petrescucfr clujgica popescu 

viewscnt
Articole similare