Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Petrescu, pe model Şumudică. Antrenorul CFR-ului, calcule fabuloase: ”Acum aveam 89 de puncte şi am fi sărbătorit titlul”

Petrescu, pe model Şumudică. Antrenorul CFR-ului, calcule fabuloase: ”Acum aveam 89 de puncte şi am fi sărbătorit titlul”

CFR Cluj

Comentarii

Dan Petrescu a făcut calculele conform cărora CFR Cluj ar fi devenit campioana României şi la finalul acestui sezon.

Petrescu, pe model Şumudică. Antrenorul CFR-ului, calcule fabuloase: ”Acum aveam 89 de puncte şi am fi sărbătorit titlul”

CFR Cluj a câştigat partida cu Farul, scor 1-0, în etapa a şaptea din play-off şi a acumulat 51 de puncte în clasament.

Liderul Ligii 1 a încheiat sezonul regulat cu 76 de puncte, dar odată cu intrarea în play-off, punctele s-au înjumătăţit, astfel că gruparea din Gruia a ajuns la 38.

În faza a doua a campionatului, campioana a obţinut patru victorii şi un rezultat de egalitate, echivalentul a 13 puncte.

Cele 13 puncte din play-off adunate cu cele 76 obţinute în timpul sezonului regular însumează 89 de puncte, punctaj cu care Dan Petrescu este convins că CFR Cluj ar fi devenit deja campioană a Ligii 1.

Astfel, la finalul jocului din Gruia, antrenorul clujenilor şi-a manifestat din nou nemulţumirea faţă de sistemul competiţional actual, criticând dur înjumătăţirea punctelor.

”Spiritul de echipă e mai important decât forma. E clar că echipa noastră nu e în formă, se vede acest lucru. Am spus mereu că nu e normal să ţi se ia puncte în play-off că, dacă nu ai formă pentru trei-patru meciuri, poţi să pierzi un campionat.

În momentul de faţă, CFR avea 89 de puncte şi ar fi sărbătorit titlul azi. Din cauza acestui regulament, nu avem ce să sărbătorim. Suntem disperaţi, stresaţi pentru că e regulamentul care este. Ce să le zic jucătorilor? În 37 de meciuri au făcut 89 de puncte”, a declarat Petrescu, după meci.

Marius Şumudică: ”Cred că 40 de puncte vor fi suficiente pentru a rămâne în prima ligă”

Dan Petrescu s-a ”inspirat” de la Marius Şumudică, cel care, în perioada în care o antrena pe pe Yeni Malatyaspor, a postat în mediul online toate calculele necesare pentru a-şi salva fosta echipă de la retrogradare.

”Aşa arată cursa pentru supravieţuire, în perspectiva mea. Cred că 40 de puncte vor fi suficiente pentru a rămâne în prima ligă. Mai avem 16 meciuri de disputat, includ aici şi meciul cu Gaziantep. Ambiţia mea este să nu pierd niciunul, dar aici este matematica din planului meu de a evita retrogradarea.

Să presupunem că o să câştigăm 5 dintre cele 16 meciuri rămase. Asta înseamnă 15 puncte. Adăugaţi-le şi pe cele 16 pe care le avem deja, deci ajungem la 31 de puncte. Dacă 9 dintre cele 11 meciuri rămase se termină la egalitate, ajungem la 40 de puncte. Deci 5 victorii, 9 remize şi 2 înfrângeri pentru a ajunge la 40 de puncte.

Acum să presupunem că mai câştigăm unul în loc să remizăm, apoi încă două. Deci 6 victorii, 6 remize şi 4 înfrângeri sau 7 victorii, 3 remize şi 6 înfrângeri. Acelaşi număr de puncte: 40!

În ultima săptămână, aţi observat o schimbare în jocul nostru. Vom avea două săptămâni de pregătire în Antalya şi asta este o veste bună pentru mine. Nu avem accidentări, nu avem jucători la echipele lor naţionale. Vom putea să ne antrenăm bine şi apoi să arătăm de ce suntem capabili.

Să rămânem uniţi, să luptăm împreună pentru visul nostru”, a fost mesajul postat de Şumudică, la începutul anului, pe contul său de Instagram.

Afla mai multe despre: petrescucfr clujsumudica 

viewscnt
Articole similare