Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Planuri măreţe pentru o formaţie din Liga 2! Atacă promovarea cu un buget imens: ”E clar, acesta e obiectivul” | EXCLUSIV

Planuri măreţe pentru o formaţie din Liga 2! Atacă promovarea cu un buget imens: ”E clar, acesta e obiectivul” | EXCLUSIV

Liga 2

Comentarii

Cornel Şfaiţer, preşedintele Consiliului Director de la Poli Iaşi, a dezvăluit planurile ambiţioase ale clubului moldovean.

La finalul ultimului sezon, Poli Iaşi a retrogradat în Liga 2, după ce clubul fusese afectat de mari probleme financiare în primul eşalon.

În actuala stagiune, formaţia pregătită de Costel Enache se luptă să scape de retrogradare, iar de la anul vrea să se lupte pentru revenirea în prima ligă.

Primăria şi Consiliul Local au făcut eforturi pentru a asigura siguranţă clubului, iar un buget de 2,5 milioane a fost asigurat în acest an.

Pentru următorul sezon, Cornel Şfaiţer a dezvăluit că cei de la Poli caută şi fonduri private, care să împină echipa spre promovare.

Îmbunătăţiri pe plan administrativ, sportiv şi infratructural sunt plănuite, iar fanii ieşeni pot fi optimişti pentru viitor.

Bugetul de 2,5 milioane de euro este unul generos pentru Liga 2. De exemplu, Metaloglobus dispune de un buget de 400.000-500.000 de euo, în timp ce Rapid, UTA sau FC Argeş dispuneau de bugete între două şi trei milioane de euro înainte de promovare.

Planuri măreţe pentru o formaţie din Liga 2

Iaşiul e o provocare pentru mine, în calitatea mea de preşedinte al Comitetului Director. E mult de muncă, dar cred că uşor, uşor încerc, împreună cu echipa pe care o am pe partea administrativă, să aranjăm lucrurile.

Repet, avem de muncă pe toate planurile, şi administrativ, şi sportiv, şi infrastructură, dar cred că putem reuşi. E clar, din vară vom avea ca obiectiv revenirea Politehnicii în Liga 1.

Da, la anul clar obiectivul e promovarea. Consiliul Local şi Primăria... e de admirat ce s-a întâmplat la Iaşi. Au fost pierderi majore în bugetul clubului, iar Iaşiul a asigurat bugetul necesar pentru supravieţuire.

În 2022 se va asigura un buget care să asigure că se poate ataca promovarea. Sunt nişte datorii istorice, dar le vom achita până la 30 iunie, apoi se va eşalona.

1,15 milioane este datoria. Vreo 700.000 către stat, 400.000 către foşti antrenori şi jucători. Trebuie să atragem şi bani privaţi, avem deja primul contract de sponsorizare asigurat.

Sper să reuşim să facem mix-ul de bani publici şi privaţi. În Iaşi sunt multe firme mari şi sperăm că putem să le atragem.

Anul acesta calendaristic, bugetul a fost de undeva la 2,5 milioane de euro. Am încercat să facem economii şi din vară vedem ce bani mai putem obţine.

Nu mereu bugetul mare aduce succesul”, a declarat Cornel Şfaiţer, pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: cornel şfaiţer 

viewscnt
Articole similare